Ruimte voor cultuur

Ga deze winter op ontdekking in Arnhem en beleef het veelzijdige, culturele aanbod in de ‘cultuurhoofdstad van het Oosten’.

Arnhem wordt door velen gezien als de culturele hoofdstad van het Oosten. En dat is eigenlijk niet zo gek. Want Arnhem is de thuisbasis voor bijzondere Rijksgezelschappen als Introdans en het orkest van Phion, dat regelmatig ’thuis’ speelt in misschien wel het mooiste en in ieder geval het oudste actieve concertgebouw van Nederland; Musis Sacrum.

Maar Arnhem is ook een creatieve broedplaats voor kunst en cultuur, zoals ArtEZ University of the Arts, waar jonge kunstenaars, ontwerpers en musici tot ontplooiing komen. Een stad met vernieuwende theatergezelschappen en podia, waar buiten de gangbare lijntjes wordt gekleurd om iets unieks te creëren.

In Arnhem is volop ruimte voor cultuur. Ontdek en beleef het zelf, tijdens jouw volgende citytrip!

To see

50 jaar Focus Filmtheater

Focus Filmtheater is een filmtheater gevestigd midden in de binnenstad van Arnhem. Met vijf filmzalen, een openlucht dakzaal, terras en café-restaurant. In 2024 bestaat Focus 50 jaar. Ter gelegenheid van dit kroonjaar wordt er heel 2024 een wekelijks klassiekerprogramma met de vijftig mooiste, belangrijkste en interessantste films van de afgelopen vijftig jaar vertoond. Het programma start met films uit de jaren zeventig en eindigt eind van het jaar met een titel uit 2023.

Programma Focus 2024

To do

Museum Arnhem

Kunst kijken met een schitterend uitzicht op de Rijn? Op loopafstand van de binnenstad? Dát kan in Museum Arnhem. Een vernieuwd museum met een vrij toegankelijke beeldentuin op een vertrouwde plek. Vanuit de historische koepel als gastvrij middelpunt ontdek je in de nieuwe vleugel van Benthem Crouwel Architects de collectie magisch- en neorealisme, hedendaagse kunst en vormgeving.

Tuin Museum Arnhem is een fijne plek voor een kop koffie op het terras of om een potje te pingpongen. In de beeldentuin zijn kunstwerken van onder anderen Maria Roosen, Louie Cordero, Monika Dahlberg en Henry Moore te zien.

Tentoonstellingen 2024

Genieten van het goede leven

In de binnenstad vind je talloze sfeervolle restaurants, bijzondere lunchrooms, heerlijke wijnbars en smaakvolle delicatessenzaken. Met een aanbod uit alle windstreken en voor iedere smaak. Zoek de gezelligheid van de ‘Arnhemse huiskamer’ Dudok, proef de bijzondere biertjes in ’t Taphuys of geniet van een mediteraans diner in een historische ambiance van Donna Pazzo.

To eat & drink

Street art

In de Arnhemse binnenstad beperken kunstzinnige en culturele uitingen zich niet tot de theaters, podia en exposities. De openbare ruimte is een ‘canvas’ voor Arnhemse kunstenaars. Met schitterende muurschilderingen, rauwe graffiti en creatieve afbeeldingen op de elektrakastjes in de stad laten zij zien dat kunst en cultuur geen grenzen kent in Arnhem.

Kunst op de kast

Maak kennis met unieke, lokale winkels

Nergens vind je zoveel conceptstores, eigen merkwinkels en unieke lokale ondernemingen bij elkaar. Maak bijvoorbeeld eens kennis met de gastvrije winkeliers in de 7 Straatjes. Daar nemen ze nog alle tijd om jou persoonlijk welkom te heten en te helpen bij jouw keuze.

To shop

Dit is Arnhem

Arnhem is een stad met een kritisch, ruimdenkend en creatief karakter. Arnhem is een groene stad die uitdaagt, inspireert en vrijheid biedt aan innovatieve en creatieve aanpakkers, makers en bouwers. Waar met een open vizier en ruimte voor elkaar uitdagingen worden aangegaan. Welkom!

Meer over Arnhem

Overnachten, nét even anders

Bijzonder overnachten; daarvoor moet je in de Arnhemse binnenstad zijn! Zoals bijvoorbeeld het designhotel Modez. Of de tot luxe hotel omgebouwde Walburgis-kerk met iedere kamer geheel volgens een uniek Arnhems thema ingericht. Of de Lutherse kerk in het Modekwartier, waar je naast sfeervolle kamers ook een gezellige bar en restaurant kunt vinden.

To sleep

Ontdek in de regio Arnhem hoe inspirerend weelderig groen kan zijn

Zo kun je op de Veluwezoom met haar uitgestrekte bossen, brede lanen met eeuwenoude beuken heerlijk genieten. Ten westen van Arnhem stromen beekjes van de Veluwse stuwwallen via kleine watervallen omlaag naar de Rijn. De knusse dorpskernen en riante buitenplaatsen rond Arnhem laten je zien dat the rich and famous hier al eeuwenlang hun vertier zoeken.

Ontdek regio Arnhem

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier