Platform Binnenstad Arnhem

Bovenbeekstraat 21
6811 CV Arnhem

T: 026 20 20 461
E: info@binnenstadarnhem.nl

Platform Binnenstad Arnhem (PBA) initieert en regisseert dialoog, projecten en activiteiten die structureel bijdragen aan de welvaart en het welzijn van de ondernemers, een economisch aantrekkelijk investerings- en vestigingsklimaat, een prettige leefomgeving en een bruisende binnenstad om te bezoeken.

PBA is een samenwerking van Ondernemers Kontakt Arnhem, City Centrum Arnhem, Koninklijke Horeca Nederland – afd. Arnhem/Renkum, Hotel Overleg Regio Arnhem, Groot Winkelbedrijven Arnhem, Cultuur Netwerk Arnhem en Vereniging van Eigenaren Citycenter Arnhem. Onze plannen en activiteiten stemmen wij af met de gemeente Arnhem, Citymarketing Arnhem, bewonersplatform Arnhem6811, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en Ondernemersfonds Arnhem. Daarnaast werken wij samen met Verenigde Ondernemers Spijkerkwartier en DOCKS Modekwartier aan een verbinding met de ‘ring’ rond de binnenstad om zo het profiel van Arnhem te versterken.

Met een bestuur, regieteam en afvaardiging van meer dan 100 mensen uit de achterban van de samenwerkende partijen werken we continu aan een florerende Arnhemse Binnenstad.

Het Platform Binnenstad Arnhem is een stichting. Binnen de stichting is het bestuur eindverantwoordelijk. Voor de uitvoering van de activiteiten is het Team Stadsregie gevormd. Het regieteam jaagt aan, coördineert, verbindt en voert uit.

Lees meer over recente plannen en resultaten in ons Jaarverslag 2022.

Onze visie op een toekomstbestendige binnenstad staat verwoord in ons Manifest ‘Grip op Beweging!’

Arnhemse scoort!

Mede dankzij deze samenwerking stijgt het aantal bezoekers aan de binnenstad jaar op jaar. Ook staat Arnhem inmiddels op plek 7 als het gaat om bekendheid, uitstraling en merkwaarde in het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy B.V. (2024).  In april 2024 werd onze aanpak rond de 10 kwartieren in de binnenstad bekroond als Meest inspirerende binnenstadsproject van het jaar.

Eerder scoorde onze binnenstad ook al als Excellente Evenementenstad (2018), finalist voor de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’ en een positie in de top-5 Beste Binnensteden 2020-2022.

Samen met onze partners werken wij aan een florerende binnenstad:

Aanbiedingen

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier