Kunst op de kast

Arnhem staat bekend als creatieve stad en dat zie je terugkomen in het straatbeeld.

In 2022 gingen 10 Arnhemse kunstenaars op uitnodiging van Ontwerp Platform Arnhem (O-P-A) aan de slag met het kunstzinnig verfraaien van de elektrakastjes in de Arnhemse binnenstad.

Het project is een initiatief van Platform Binnenstad Arnhem, O-P-A en gemeente Arnhem, met medewerking van netwerkbeheerder Alliander. Arnhem staat bekend als creatieve stad en dat mag nu ook meer terugkomen in het straatbeeld, vinden de projectpartners. Daarom werden creatieven gezocht die een ontwerp wilden maken voor de elektrakasten in de Arnhemse binnenstad.

Ieder van de 10 kunstenaars is gekoppeld aan één van de 10 kwartieren in de binnenstad. Iedere kunstenaar maakte unieke ontwerpen die passen bij de identiteit van het betreffende kwartier. De thema’s van de ontwerpen zijn samen met ondernemers en bewoners uit het kwartier bepaald.

Verken binnenstad Arnhem op een vernieuwende leuke manier door van het ene kunstwerk naar het andere kunstwerk op de elektrakasten te lopen. Een bijzondere Arnhemse kunstroute!

Ontdek ‘kunst op de kast’ (fotografie: David Jagersma):

Aanbiedingen

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier