Cultuur Netwerk Arnhem

Audrey Hepburnplein 1
6811 EH Arnhem

T: 088 1900 666
E: info@focusarnhem.nl

Meld je hier aan!

Investeren in kunst en cultuur is investeren in de toekomst!

Cultuur Netwerk Arnhem (CNA) is hét netwerk voor culturele instellingen in Arnhem. CNA is in 2011 als Vereniging opgericht door 21 prominente culturele instellingen. De Gemeente Arnhem is toehoorder bij CNA.

Wij richten ons op gezamenlijke belangenbehartiging, kennisdeling en collectieve voorlichting en communicatie over kunst en cultuur in Arnhem. Ons netwerk is ook een platform voor een gesprek over samenwerking en afstemming tussen organisaties.

Meer dan stad

Arnhem is meer dan de hoofdstad van Gelderland. Het is de cultuurhoofdstad van Oost-Nederland en één van de belangrijkste kernpunten van kunst en cultuur in ons land. Toonaangevende instellingen en opleidingen op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst, vormgeving, mode en ook erfgoed zijn al decennia lang aanwezig in de stad en vormen de stad mee. Kunst, cultuur behoren tot het DNA van Arnhem.

Kunst en cultuur maken de stad aantrekkelijker voor (toekomstige) bewoners en bedrijven en hebben een waarde verhogende werking, o.a. voor het vastgoed. Kunst en cultuur staan aan de basis van innovatie en scheppen werkgelegenheid, ook aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Steden die een groot en gevarieerd cultuuraanbod hebben, zijn de meest populaire woonsteden van ons land en hebben een sterkere concurrentiepositie.

Kunst en cultuur brengen mensen samen en zijn belangrijk voor burgerschap en veiligheid, voor onderwijs en welzijn. Arnhem heeft zowel een hoogwaardige keten van kunstvakopleidingen, kunstproducenten, presenterende instellingen en kenniscentra, als een rijke basis van amateurkunstenaars en publiek. Dat maakt Arnhem uniek!

Samen sterk voor de cultuurhoofdstad van Oost-Nederland

De kunst- en cultuurinstellingen in Arnhem hebben zich verenigd om samen sterk te staan. De wetenschap dat investeren in kunst en cultuur investeren in de toekomst betekent, sterkt ons daarbij. In bondgenootschap met de stad reiken wij onze bevlogenheid en inventiviteit aan om de positie van Arnhem als cultuurhoofdstad van Oost-Nederland te behouden.

CNA is één van de partners van Platform Binnenstad Arnhem (PBA), een samenwerkingsverband van Koninklijke Horeca Nederland, Cultuur Netwerk Arnhem, City Centrum Arnhem, Groot Winkelbedrijven Arnhem, Vereniging Eigenaren Citycenter Arnhem, Ondernemers Kontakt Arnhem en CNA.

Als deelnemer in ons netwerk heb je ook invloed op de projecten, acties en evenementen in de binnenstad van Arnhem. Een bruisend en levendig centrum, dat de aantrekkingskracht van onze mooie regio versterkt.

Meer weten?

Wil je meer weten over CNA en actief deel uitmaken van de culturele infrastructuur in de stad? Neem dan contact op met het Focus Filmtheater (voorzitter CNA ) via de aanmeldknop CNA bovenaan deze pagina.

 

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie