Cultuur Netwerk Arnhem

Astrid Ubbink
p/a Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1
6811 EH Arnhem

T: 088 1900 666
E: aubbink@sbstof.org

Investeren in kunst en cultuur is investeren in de toekomst!

Cultuur Netwerk Arnhem (CNA) is in 2011 als vereniging opgericht en omvat 15 prominente culturele instellingen:

Arnhemse Amateurkunst Alliantie (AAA), ArtEZ, Beeldende Kunst Arnhem (BKA), Bibliotheek Arnhem, Focus Filmtheater, Introdans, LuxorLive, Museum Arnhem, Musis & Stadstheater, Phion Orkest van Gelderland & Overijssel, Posttheater, Productiehuis Generale Oost, Schakel025, Stichting Sonsbeek & State of Fashion en Toneelgroep Oostpool, .

CNA bevordert een samenleving waar iedereen aan bod komt, omarmt het talent van publiek en van kunstenaars, stimuleert, verbindt en brengt steeds meer mensen in Arnhem met cultuur in aanraking. Zo verhoogt CNA het ‘bruto Arnhems geluk’ en maakt dus steeds meer Arnhemmers nóg gelukkiger.

Vitaal en duurzaam cultureel ecosysteem

De Arnhemse culturele instellingen worden jaarlijks meer dan 2 miljoen keer bezocht. Zij bieden zo’n 550 fte’s en werk aan nóg meer mensen, gezien het aantal deeltijdbanen. De totale omzet bedraagt 70 miljoen, waarvan de instellingen zelf 40% verdienen en 60% overheidssubsidie is. De grootste geldschieter is het Rijk, met 21 miljoen, daarna de gemeente, met 17,5 miljoen en de rest komt van de Provincie Gelderland.

Arnhem bouwt hiermee aan een vitaal en duurzaam cultureel ecosysteem waar talent zich kan ontplooien, waar mensen elkaar weten te vinden en open staan voor ieders uitingen van cultuur en waar de behoefte aan experiment en ontwikkeling breed wordt gedeeld.

Cultuurhoofstad van Oost-Nederland

Arnhem is meer dan de hoofdstad van Gelderland. Het is de cultuurhoofdstad van Oost-Nederland en één van de belangrijkste kernpunten van kunst en cultuur in ons land. Toonaangevende instellingen en opleidingen op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst, vormgeving, mode en ook erfgoed zijn al decennia lang aanwezig in Arnhem en vormen mede de stad. Kunst, cultuur behoren tot het DNA van Arnhem!

Kunst en cultuur maken de stad aantrekkelijker voor (toekomstige) bewoners en bedrijven en hebben een waarde verhogende werking, o.a. voor het vastgoed. Kunst en cultuur staan aan de basis van innovatie en scheppen werkgelegenheid, ook aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Steden die een groot en gevarieerd cultuuraanbod hebben, zijn de meest populaire woonsteden van ons land en hebben een sterkere concurrentiepositie.

Samen sterk

CNA is één van de partners van Platform Binnenstad Arnhem (PBA), een samenwerkingsverband van City Centrum Arnhem (CCA), Groot Winkelbedrijven Arnhem (GWA), Hotel Overleg Regio Arnhem (HORA), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Arnhem/Renkum, Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA), Vereniging Eigenaren Citycenter Arnhem (VECA) en CNA. CNA heeft invloed op de projecten, acties en evenementen in de binnenstad van Arnhem. Een bruisend en levendig centrum, dat de aantrekkingskracht van onze mooie regio versterkt.

Meer weten?

Wil je meer weten over CNA en actief deel uitmaken van de culturele infrastructuur in de stad? Neem dan contact op met voorzitter Ralph Dassen via de aanmeldknop CNA bovenaan deze pagina.

 

Aanbiedingen

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier