Plan jouw reis naar Arnhem

Met de fiets, auto óf openbaar vervoer naar het centrum van Arnhem? Geen probleem! De binnenstad is prima bereikbaar en je hoeft nooit ver te lopen.

Parkeren in de stad

De Arnhemse binnenstad is prima bereikbaar, zowel per fiets, auto of openbaar vervoer

In de hele binnenstad van Arnhem geldt betaald parkeren. Via de aanrijdroutes vanaf de (snel)wegen kom je vanzelf op de centrumring. Deze ring loopt in 1 richting rond de binnenstad. Aan deze centrumring liggen alle parkeergarages en parkeerterreinen.

Op de centrumring worden deze parkeergarages met een parkeerverwijssysteem aangeduid inclusief het aantal vrije beschikbare plaatsen. Vanaf alle parkeergarages en parkeerterreinen loop je in een paar minuten naar de binnenstad.

Let op: afsluiting Willemstunnel

De Willemstunnel is vanaf zondag 22 augustus om 22:00 uur tot zondag 29 augustus 2021 afgesloten. Er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en je kunt dus zowel overdag als ’s nachts niet door de tunnel rijden. De parkeergarage Arnhem Centraal (bij het Centraal Station) blijft bereikbaar via de ingang aan de Utrechtseweg (N225 vanuit richting Oosterbeek). Het doorgaand verkeer dat normaliter via de tunnel gaat, wordt omgeleid via het Willemsplein/Nieuweplein.

Parkeren op straat

Wil je op straat parkeren? In het centrum van Arnhem moet je daarvoor betalen. Ook in sommige wijken van Arnhem moet je betalen wanneer je op straat parkeert.

In het centrum moet je betalen voor parkeren op de volgende tijden:

  • maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot en met 23.00 uur
  • zondag van 12.00 uur tot en met 23.00 uur

Via de link ‘Parkeren op straat’ vind je de verschillende parkeerzones en -tarieven.

Shop & Go

Shop & Go parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de speciale bebording en een logo op straat. Je kunt op deze plaatsen max. 30 minuten parkeren, bijvoorbeeld om binnen die tijd snel een boodschap te doen of om jouw bestelling op te halen. Je kunt op de Shop & Go-plaatsen alleen via jouw mobiele telefoon betalen: met elke willekeurige parkeer-app, te downloaden via jouw telefoon. De kosten voor parkeren op deze P-plaatsen zijn gelijk aan die van normaal betaald parkeren op straat.

Locaties Shop & Go parkeerplaatsen:

  1. Roermondsplein/Nieuwe Plein, 6811 HP
  2. Langstraat, 6811 JA
  3. Rodenburgstraat, 6811 HP
  4. Markt, 6811 CJ
  5. Beekstraat, 6811 DW
  6. Jansbinnensingel, 6811 AK

Met de fiets

In Arnhem worden fietsers gastvrij ontvangen. Niet alleen is de binnenstad goed bereikbaar per fiets. Je kunt jouw fiets ook gratis parkeren bij diverse gratis stallingen. De stallingen vind je hierboven op de kaart.

Openbaar vervoer

Arnhem is niet alleen bekend om haar milieuvriendelijke trolleybussen. Ook het nieuwe centraal station is inmiddels een bekend architectonisch icoon. Vanuit het CS wandel je zó de binnenstad in.

Dat geldt ook voor station Velperpoort. Je loopt net zo snel het centrum in als vanaf het Centraal Station. En je pakt meteen de Steenstraat mee, want daar vind je de echte speciaalzaken. Dat is ook een leuke bestemming voor een lunchwandeling. Vanaf station Velperpoort ben je binnen enkele minuten in het hart van het modekwartier.

Transferium Gelredome

In Arnhem kun je gratis parkeren bij het Gelredome. Mits er geen grote evenementen zijn. Door gebruik te maken van het Transferium Gelredome bent u sneller in het centrum van Arnhem en vermijdt u eventueel parkeer- en/of fileproblemen. Het parkeerterrein biedt plaats aan 645 auto’s. Automobilisten die op P+R-terrein Gelredome parkeren, kunnen met de gewone lijnbus naar het centrum van Arnhem.

Openingstijden Transferium Gelredome Arnhem
24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Parkeertarief P+R Transferium Gelredome
Gratis, u betaalt alleen voor het openbaar vervoer van en naar uw bestemming.

Milieuzone

In het centrum van Arnhem geldt een milieuzone voor sterk vervuilende voertuigen die op diesel rijden. De mileuzone is verboden voor vrachtauto’s, personenauto’s en bestelauto’s met emissieklasse lager dan 4. De emissieklasse staat op het verkeersbord bij de  milieuzone aangegeven. De milieuzone omvat de Arnhemse singels, het Nieuwe Plein en de hoge Rijnkade en alles wat erbinnen ligt. Het Airborneplein en de Lage Kade vallen erbuiten.

Op de milieuzone kaart is de begrenzing aangegeven.

In de etalage

Filter op de kaart

Winkel

Categorie