Plan je reis naar Arnhem

Met de fiets, auto óf openbaar vervoer naar het centrum van Arnhem? Geen probleem! De binnenstad is prima bereikbaar en u hoeft nooit ver te lopen.

De Arnhemse binnenstad is prima bereikbaar, zowel per fiets, auto of openbaar vervoer.

In de gehele binnenstad van Arnhem geldt betaald parkeren. Via de aanrijdroutes vanaf de (snel)wegen komt u vanzelf op de centrumring. Deze ring loopt in 1 richting rond de binnenstad. Aan deze centrumring liggen alle parkeergarages en parkeerterreinen.

Op de centrumring worden deze parkeergarages met een parkeerverwijssysteem aangeduid inclusief het aantal vrije beschikbare plaatsen. Vanaf alle parkeergarages en parkeerterreinen loopt u in een paar minuten naar de binnenstad.

Parkeren op straat

Wilt u op straat parkeren? In het centrum van Arnhem moet u daarvoor betalen. Ook in sommige wijken van Arnhem moet u betalen wanneer u op straat parkeert.

In het centrum moet u betalen voor parkeren op de volgende tijden:

  • maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot en met 23.00 uur
  • zondag van 12.00 uur tot en met 23.00 uur

Via de link ‘Parkeren op straat’ vindt u de verschillende parkeerzones en -tarieven.

Met de fiets

In Arnhem worden fietsers gastvrij ontvangen. Niet alleen is de binnenstad goed bereikbaar per fiets. U kunt uw fiets ook gratis parkeren bij diverse gratis stallingen. De stallingen vindt u hierboven op de kaart.

Openbaar vervoer

Arnhem is niet alleen bekend om haar milieuvriendelijke trolleybussen. Ook het nieuwe centraal station is inmiddels een bekend architectonisch icoon. Vanuit het CS wandelt u zó de binnenstad in.

Dat geldt ook voor station Velperpoort. U loopt net zo snel het centrum in als vanaf het Centraal Station. En u pakt meteen de Steenstraat mee, want daar vindt u de echte speciaalzaken. Dat is ook een leuke bestemming voor een lunchwandeling. Vanaf station Velperpoort bent u binnen enkele minuten in het hart van het modekwartier.