Kunst & Cultuur

Fillip Studios

  • Maandag09:00 - 17:00
  • Dinsdag09:00 - 17:00
  • Woensdag09:00 - 17:00
  • Donderdag09:00 - 17:00
  • Vrijdag09:00 - 17:00

Stationskwartier

Fillip Studios is opgericht door kunstenaars Roos Meerman en Tom Kortbeek. De studio creëert tastbare objecten en ervaringen die verwondering oproepen en zet de gebruikte technieken om in impactvolle en innovatieve waarden voor de samenleving. Zo werd het kunstwerk Tactile Orchestra doorontwikkeld tot het zorgproduct Kozie.

In 2020 start Fillip Studios met het Pi Lab, een laboratorium in samenwerking met Fontys Hogescholen en TU Eindhoven om het kunstproject Aera Fabrica door te ontwikkelen tot innovatieve toepassingen.

Projecten van de studio waren onder andere te zien in Museum Arnhem, Bozar Brussel, Cooper Hewitt Design Museum New York, Trapholt Museum (DK), South by Southwest in Austin Texas en op dit moment is de installatie Vocode te zien in Kröller-Müller.

Daarnaast is Fillip Studios betrokken bij veel regionale ontwikkelingen om de interdisciplinaire samenwerking in de creatieve sector te versterken. Samen met Rozet Arnhem en HAN Ixperium is Fillip Studios de initiatiefnemer van de Makerscosmos, een platform voor maakonderwijs. Fillip Studios is een van de voortrekkers van de creatieve broedplaats Coehoorn Centraal en was nauw betrokken bij de groei van het Innovate Festival in Arnhem.

Uitgelichte producten

Adres en contact

Hotspots in het Stationskwartier

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier