Bereikbaarheid tijdens evenementen

In Arnhem worden jaarlijks vele evenementen georganiseerd, waardoor de binnenstad met de auto soms wat moeilijker is te bereiken. Tip: neem de trein!

Arnhem is een echte evenementenstad. Regelmatig worden er in de binnenstad kleine en grote evenementen georganiseerd, waardoor soms bepaalde straten worden afgesloten of omleidingen gelden voor autoverkeer. Wij raden aan om met name tijdens de grote evenementen in de binnenstad of bijvoorbeeld in Gelredome met de trein of bus te komen.

Koningsnacht en -dag

Zowel tijdens Koningsnacht als Koningsdag is de hele Arnhemse binnenstad – inclusief de Weerdjesstraat – afgesloten voor alle verkeer. Dat is het gebied tussen de Rijn en de centrumring. De afsluiting vindt plaats op vrijdag 26 april van 19.00 uur tot 01.00 uur en op zaterdag 27 april van 12.00 uur tot 01.00 uur. Automobilisten worden hier op geattendeerd en omgeleid.

Bereikbaarheid

Woont u in de zuidelijke binnenstad en moet u tijdens de verkeersafsluiting toch met de auto het gebied in of uit? Dat kan alleen via de Oranjewachtstraat (voor de gelegenheid tweerichtingsverkeer) aan de kant van de John Frostbrug. Als u zich daar als aanwonende meldt bij de aanwezige verkeersregelaar, wordt u doorgelaten. Het is verstandig om zoveel als mogelijk te vermijden dat u met de auto op pad moet tijdens Koningsnacht en -dag.

Parkeren

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is een groot aantal parkeerplaatsen in de binnenstad niet beschikbaar. Dat geldt ook voor de Trans, omdat daar een evenement plaatsvindt. In verband met de op- en afbouw van dit evenement is de Trans van 23 t/m 28 april niet te gebruiken. De parkeergarages in het centrum zijn gewoon open voor iedereen, met uitzondering van Rozet aan de Langstraat. Die garage is tijdens Koningsnacht- en dag alleen beschikbaar en bereikbaar voor abonnementhouders.

Voor meer informatie, zie: www.koningsdag-arnhem.nl