Mode

Trix & Rees

  • Dinsdag11:00 - 17:00
  • Woensdag11:00 - 17:00
  • Donderdag11:00 - 17:00
  • Vrijdag11:00 - 17:00
  • Zaterdag11:00 - 17:00

7 Straatjes

TrixenRees is een Arnhems modelabel. Het merk vloeit rechtstreeks voort uit de makers: Trix Hoogveld en Resi van Kraaij.
Het ontwerpen zit Trix en Rees in de vingers. In hun winkel in Arnhem ontwerpen en verkopen zij hun eigen label, samen met dat van een aantal andere ontwerpers. De collectie is klein en exclusief, de productie verrassend hoog. Trix en Rees komen het hele jaar door met nieuwe kledingstukken.

Voor dit modelabel geldt: de stof bepaalt het kledingstuk. Met een stof die goed valt, lekker voelt, ‘een rijke stof’, schetsen Trix en Rees de modellen direct achter de naaimachine. Intuïtief, puttend uit ervaring, componeren zij hun kleding.

‘Stof inspireert ons meer dan een ontwerp op papier.’ Eerst de ziel, dan de vorm. Is de nieuwe collectie door hun Portugese productiehuis gemaakt, dan wordt in huis de kleding gewassen en geverfd in de kleur waar stof en model om vragen.
Van elk TrixenRees-kledingstuk zijn stof, model en kleur in balans. Als iets zo goed in elkaar zit, kun je er alle kanten mee op. Zomer-, winter- en feestcollecties lopen door elkaar. Alle items staan op zichzelf. Je kunt ze verder aankleden, of niet. Charmant en comfortabel blijft het toch wel.

Trix en Rees leerden elkaar kennen op de kunstacademie. Honderd meter van de plek waar ze direct na hun opleiding hun eerste atelier openden, ontstond in 2017 hun ideale winkel. Een plek waar het eigen label met andere labels samenkomt. ‘We weten waar we zelf sterk in zijn en waarderen wat een ander doet.’ Na ruim dertig jaar samenwerken kennen ze hun kracht wel: ‘We doen eigenlijk niets zoals het hoort. En toch klopt het. Of misschien juist daarom.’

Adres en contact

Hotspots in de 7 Straatjes

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier