Ontdek het creatieve Arnhem!

Neem dit voorjaar de tijd voor jezelf, zoek de rust, vrijheid en ruimte en ontdek het creatieve Arnhem.

Arnhem kent een kleurrijk en levendig centrum, omringd door groene parken en bossen. Met unieke conceptstores en merken die je alleen in modestad Arnhem vindt. Waar je elkaar kunt ontmoeten in de vele restaurants en de talrijke culturele hotspots. Waar de creatieve geesten van de stad hun handtekening hebben gezet in de openbare ruimte. Een stad waar je gewoon lekker jezelf kunt zijn en je de ruimte krijgt en vindt om ontspanning en inspanning te combineren tijdens je bezoek.

‘Mode’ in het middelpunt tijdens Juni Modemaand

In de Juni Modemaand Arnhem laten Arnhemse ontwerpers, culturele instellingen, ondernemers én evenementen zien wat ze in huis hebben. Maatschappelijke ontwikkelingen worden op een laagdrempelige manier getoond middels mode en design. Onder meer vinden State of Fashion van 17 mei t/m 30 juni en het Fashion + Design Festival (FDFA) van 1 t/m 30 juni 2024 plaats.

Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk het gehele programma op Juni Modemaand Arnhem.

Ontdekken… wat je niet meteen ziet

De Arnhemse stadskern is verdeeld in 10 kwartieren; wijken met ieder een eigen sfeer en ‘DNA’. Zoals hét uitgaanscentrum Korenkwartier, de historische hotspot Eusebiuskwartier, het ‘Brusselse’ Spijkerkwartier of het authentieke en sfeervolle 7 Straatjeskwartier. Maar ontdek ook wat je niet meteen ziet, zoals de verborgen tuinen in het Spijkerkwartier, de ondergrondse kelders in het Rozetkwartier of de creatieve ateliers en workshops in het Modekwartier.

 

 

To see

Jouw bezoek begint in Citystore Arnhem

Te midden van de levendige energie van de stad, gevestigd in de iconische Eusebiuskerk, ontdek je niet alleen praktische reisadviezen en lokale tips, maar ook een ware schatkamer vol creativiteit, uniek vakmanschap en inspiratie.

Bezoekers en bewoner kunnen in Citystore Arnhem terecht voor informatievoorziening, inspiratie en lokale en regionale producten. Hét podium waar kunstenaars, ontwerpers, makers en ambachtslieden samenkomen om hun verhalen te delen en unieke creaties te tonen is tijdens Juni Modemaand (en de rest van het jaar) een van de ‘Favourites’ en een mooi startpunt om de stad en regio verder te ontdekken!

Ga naar Citystore Arnhem

To do

Genieten van het goede leven

In de binnenstad vind je talloze sfeervolle restaurants, bijzondere lunchrooms, heerlijke wijnbars en relaxte terrasjes. Zoek de gezelligheid van de ‘Arnhemse huiskamer’ Dudok, proef de bijzondere biertjes in ’t Taphuys, ontdek het New Urban Comfort Food concept bij Flor Fina of geniet van een mediterraans diner in de historische ambiance van Donna Pazzo.

To eat & drink

Overnachten, nét even anders

Bijzonder overnachten; daarvoor moet je in de Arnhemse binnenstad zijn! Zoals bijvoorbeeld het designhotel Modez. Of de tot luxe hotel omgebouwde Walburgis-kerk met iedere kamer geheel volgens een uniek Arnhems thema ingericht. Of de Lutherse kerk in het Modekwartier, waar je naast sfeervolle kamers ook een gezellige bar en restaurant kunt vinden.

To sleep

Maak kennis met unieke, lokale winkels

Nergens vind je zoveel conceptstores, eigen merkwinkels en unieke lokale ondernemingen bij elkaar. Maak bijvoorbeeld eens kennis met de gastvrije winkeliers in de 7 Straatjes. Daar nemen ze nog alle tijd om jou persoonlijk welkom te heten en te helpen bij jouw keuze.

To shop

Dit is Arnhem

Arnhem is een stad met een kritisch, ruimdenkend en creatief karakter. Arnhem is een groene stad die uitdaagt, inspireert en vrijheid biedt aan innovatieve en creatieve aanpakkers, makers en bouwers. Waar met een open vizier en ruimte voor elkaar uitdagingen worden aangegaan. Welkom!

Meer over Arnhem

Ontdek in de regio Arnhem hoe inspirerend weelderig groen kan zijn

Zo kun je op de Veluwezoom met haar uitgestrekte bossen, brede lanen met eeuwenoude beuken heerlijk genieten. Ten westen van Arnhem stromen beekjes van de Veluwse stuwwallen via kleine watervallen omlaag naar de Rijn. De knusse dorpskernen en riante buitenplaatsen rond Arnhem laten je zien dat the rich and famous hier al eeuwenlang hun vertier zoeken.

Ontdek regio Arnhem

 

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier