Juni Modemaand Arnhem

In juni valt er op het gebied van mode, ontwerp en creativiteit van alles te zien en te beleven in de Arnhemse binnenstad.

Arnhem staat niet voor niets bekend als modestad, met unieke conceptstores en merken die je alleen in modestad Arnhem vindt. Dat is onder meer te danken aan de ArtEZ kunstacademie, die sinds 1953 een succesvolle afdeling heeft voor modeontwerpen en modetekenen. De modeafdeling van ArtEZ heeft inmiddels vele bekende modeontwerpers voortgebracht, zoals Viktor & Rolf, Suleyman Demir, Oscar Raaijmakers, Jan Taminiau, Eefje Frankenhuis en Iris van Herpen.

Jaarlijks staan tijdens de Juni Modemaand Arnhem mode, ontwerp en creativiteit centraal in de Arnhemse binnenstad. Tijdens de Juni Modemaand staat het tiendaags Fashion + Design Festival centraal, waar Arnhems talent voor het voetlicht wordt gebracht.

Dit jaar vindt ook de tweejaarlijkse modebiënnale State of Fashion in Arnhem plaats, met als titel Ties that Bind. Deze start op 17 mei en loopt tot en met 30 juni 2024. Ties that Bind brengt creatieve praktijken in mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Ties that Bind onderzoekt de complexiteit van traditie, de kracht van oorspronkelijke kennis, en het politieke potentieel van kleding.

Laat je tijdens de Juni Modemaand inspireren op het gebied van mode én ontwerp tijdens de Nacht van de Mode in het Modekwartier, tijdens een van de verschillende workshops in de binnenstad en evenementen als Stockdagen Arnhem, als top-ontwerpers en high-end winkeliers de deuren van hun voorraadkasten openen. Traditiegetrouw zijn ook de modeshows van de nieuwste lichting ontwerpers van Rijn IJssel en ArtEZ een jaarlijks terugkerend hoogtepunt.

 

Aanbiedingen

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier