7x Vintage shoppen

We hebben de leukste vintage winkels in Arnhem voor je op een rij gezet!

Tijdens de Juni Modemaand in Arnhem zoeken we ook opnieuw naar de waarde van mode. De ‘fast-fashion’ industrie produceert zo veel mogelijk kleding zo goedkoop als maar kan. Er wordt massaal gekocht, maar ook massaal weggegooid. Gelukkig vind je in Arnhem heel veel plekken waar je verantwoord kunt shoppen. Nieuw, maar ook tweedehands.

We hebben de leukste vintage winkels in Arnhem voor je op een rij gezet. En het gevoel dat je krijgt als je het perfecte kledingstuk scoort? Dat wil je nog voor geen 10 fast fashion shirtjes inruilen.

Vintage looproute

Beginpunt: Arnhem Station Velperpoort.

Froufrou’s

Sonsbeeksingel 102A

Froufrou’s vintage is dé plek voor mode-minnaars en liefhebbers van interieur. Deze vintage winkel verkoopt kleding, accessoires, meubels, verlichting en meer, (voornamelijk) uit de jaren vijftig en de decennia daarna. Alles is hand-picked en eigenzinnig gecombineerd. Froufrou’s is te vinden in het Modekwartier van Arnhem. Geen tijd om langs te gaan? Ze hebben ook een webshop met al jouw favoriete vintage items!

PeP oP ReTRo

Nieuwstad 20

PeP oP ReTRo verkoopt unieke tweedehands kwaliteitskleding, schoenen en accessoires die in goede conditie of nieuwstaat zijn. De verkochte items zijn Retro, maar door de kwaliteit, eenvoud en het unieke uiterlijk blijft het mooi. Ook vind je bij deze vintage winkel handgemaakte broeken, tassen en sieraden gemaakt door locals.

Appel & ei

Beekstraat 67

‘De leukste winkel voor tweedehands kleding starten’, dat was het idee van Arda Palm in 2001. Appel & EI speelt inmiddels al 15 jaar een leidende rol in de branche van tweedehands kleding. In deze vintage kledingwinkel kun je voor een leuke prijs kleding scoren en tegelijkertijd jouw eigen kleding verkopen. En voor de echte parels neem je een kijkje tussen de zogenoemde ‘Goudappeltjes’, waar je tweedehands kleding kan vinden van bijvoorbeeld Marc Cain, Michael Kors of Gustav.

Fabrics & More

Pastoorstraat 18

Voor de échte vintage sfeer bezoek je Fabrics & More. Hier shop je niet alleen vintage kleding, ook waan je je in vintage sferen door de geur van patchouli, de muziek uit de jaren ’80 en ’90 en de old-school aankleding van de winkel. Fabrics & More heeft een uitgebreid assortiment aan vintage kleding, variërend van iconische items uit de jaren ‘60 tot kleurige parels uit de jaren ’90, dat verkocht wordt per kilo. Hier vind je iconische Amerikaanse jeans merken zoals Levi’s of Wrangler, maar ook elegante en unieke designer items afkomstig uit alle windstreken.

Reshare store

Koningstraat 54a

De ReShare Store is een tweedehands (vintage) kledingwinkel van het Leger des Heils. Al sinds 1885 zamelt deze organisatie kleding in voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Breng hier je (oude) kleding naar toe om het een tweede leven te geven en scoor meteen nieuwe items!

Jones

Eiland 6

In deze oude drukkerij in de Arnhemse binnenstad vind je zorgvuldig geselecteerde vrouwenmode. Jones is een curated store volgens het handschrift van Judith ter Haar, de collectie is een ode aan de moderne vrouw. Tijdens FDFA’22 kun je bij Jones 2nd life je geliefde designer stukken een tweede leven geven.

Jofel vintage

Zwanenstraat 5a

Jofel Vintage is te vinden in de gezellige 7 straatjes van Arnhem. Hier vind je unieke vintage kledingstukken, met als specialiteit de jaren 60 en 70. Ook is er een mogelijkheid tot persoonlijke styling. Duurzaamheid staat bij Jofel Vintage hoog in het vaandel, daarom wordt er voornamelijk kleding verkocht die gemaakt is van natuurlijke materialen, veelal uit Italië.

Je eindigt de vintage-looproute in de gezellige 7straatjes. Plof neer voor een hapje en een drankje en geniet na van je shop-avontuur!

Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens de Arnhemse Modemaand? Bekijk de agenda van State of Fashion of FDFA.

Aanbiedingen

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier