Wij zoeken kwartiermakers!

Wij zoeken 10 enthousiaste en verbindende kwartiermakers! Kom jij meehelpen om het centrumgebied nog aantrekkelijker te maken?

Het winkelgebied wordt compacter om leegstand in de winkelstraten te managen. We werken sinds vorig jaar aan een nauwere samenwerking tussen Binnenstad, Modekwartier en Spijkerkwartier. Zo organiseren we een breed aanbod voor de bezoeker van Arnhem met als doel dat ze vaker komen en langer blijven. We werken aan herstel na de crisis, de omslag van ‘Place to Buy’ naar ‘Place to Meet’ en versterking van de identiteit van de tien kwartieren van het centrumgebied die we als een sterk collectief willen presenteren.

Wie zoeken we?

Wij zoeken mensen die de stad goed kennen, er in werken of ondernemen en die assisteren in de huidige plannen en meedenken over nieuwe ideeën. Enthousiaste en verbindende kwartiermakers. We kunnen ons doel alleen voor elkaar krijgen als we samenwerken en de identiteit van de kwartieren versterken, maar wel in samenhang, en als collectief de bezoeker verleiden om naar Arnhem te komen. De binnenstad telt acht kwartieren plus Modekwartier en Spijkerkwartier (in totaal 10 kwartieren dus, zie bijlage De Kwartieren) die aantrekkelijk zijn om te shoppen, verteren en verblijven.

Wie ben je?

Je bent enthousiast, inspirerend en een echte verbinder. Je collega-ondernemers in je kwartier kennen je als iemand die altijd vol zit met ideeën ter verbetering van je straat of plein. Je bent een echte teamspeler en weet anderen te enthousiasmeren om samen mooie projecten op te zetten of aan te haken bij overkoepelende projecten of evenementen. Je hebt gevoel voor de politieke en maatschappelijke context waarin je werkt, werkt graag samen maar schroomt ook niet om zelf met vernieuwende ideeën en invalshoeken te komen.

Je vindt het leuk om eens per maand samen te komen om informatie te delen en ideeën en plannen uit te wisselen en tot bloei te laten komen én je collega-ondernemers in je kwartier, en waar wenselijke of nodig bewoners, hierin te betrekken. Je werkt nauw samen met je collega-kwartiermakers, het regieteam van Platform Binnenstad Arnhem en de ondernemersvereniging om meer bezoekers naar de stad te trekken die langer verblijven en meer besteden. Want dat is tenslotte ons streven.

Wat verwachten we van jou?

Jij wordt de spreekbuis van jouw kwartier. Je biedt ondersteuning aan de gemeenschappelijke uitvoering van het Kwartierenplan en komt met nieuwe ideeën ter verbetering van je kwartier en laat anderen daar graag van leren. Je bent – of wordt – lid van je winkeliersvereniging of KHN-Arnhem en participeert actief hierin. Jij enthousiasmeert jouw collega’s om deel te nemen aan projecten en programma’s als gastvrije binnenstad, verbetering openbare ruimte en binnenstadsbrede evenementen. Jij bent competitief en sportief genoeg om met andere kwartieren de strijd aan te gaan in een gastvrijheid challenge. Samen willen we wederom gaan voor de titel ‘Beste binnenstad van Nederland’.

Wat bieden wij jou?

  • Je krijgt professionele begeleiding en ondersteuning om van plan naar uitvoering te komen
  • Je krijgt ondersteuning om hiervoor de financiering te krijgen
  • Je krijgt een training voor het uitwerken van je plan
  • Er is een ruim aanbod van cursussen voor jouw en jouw collega’s
  • Je krijgt een vrijwilligersvergoeding van 150,- per maand (1800,- per jaar)
  • We committeren ons voor minimaal het pilotjaar aan elkaar, liefst langer uiteraard.
  • We werken samen aan de evaluatie die na een jaar plaatsvindt voor de subsidiegevers (gemeente Arnhem en mogelijk SOFA) om structurele financiering te verkrijgen voor deze vorm van samenwerking in en met de kwartieren*

*De rol die je vervult is onderdeel van een pilot van een jaar om de uitvoeringsorganisatie en de rol van verbinder anders in te vullen binnen het Regieteam van Platform Binnenstad Arnhem. Op basis hiervan wordt besloten of we de rol van kwartiermaker structureel aan de uitvoeringsorganisatie gaan toevoegen.

Ben jij een culturele, horeca- of retailondernemer of werknemer die hiervoor tijd heeft (plusminus vier uur per maand), werk je in één van de kwartieren en ben je enthousiast? Stuur dan je motivatie, met je contactgegevens en het kwartier waar je voor schrijft, op maximaal 1 A4’tje voor 26 juli aanstaande naar kwartiermaker@binnenstadarnhem.nl o.v.v. Kwartiermakers gezocht.

Heb je nog vragen over de functie bel of mail dan naar:

Marian van Hooij, marianvanhooij@binnenstadarnhem.nl / 06 53846213 of

Sander Wind, sanderwind@binnenstadarnhem.nl / 06 53775866.

Aanbiedingen

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier