Christmas Express 2023

De Christmas Express van Arnhem naar Nijmegen beleef je samen!

Christmas Express – historische treinen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Op zaterdag 16 en zondag 17 december rijdt de Christmas Express tussen Arnhem CS en Station Nijmegen.

Ook dit jaar rijdt tijdens Winter Arnhem de Christmas Express! Twee historische stroomtreinen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijden het hele weekend van 16 en 17 december zes pendelritten vanaf Arnhem naar Nijmegen en weer terug. Opstappen kan uitsluitend op Arnhem Centraal. Een unieke beleving om met stoomtractie twee keer het water over te steken; bij de Rijnbrug bij Oosterbeek en de Waalbrug bij Nijmegen. Tijdens de rit beleef je dus maar liefst vier keer de oversteek over het water. De meest idyllische kerstsfeer met de stoom-verwarmde rijtuigen die je je maar kunt wensen! Tijdens het rijden waaien de prachtige dikke stoomwolken voorbij de ramen en waan je in een andere tijd. In enkele rijtuigen is het mogelijk om van de restauratie gebruik te maken.

Wanneer de stoomtrein dampend en puffend met twee grote stoomlocomotieven klaarstaat langs het perron op het station van Arnhem Centraal, komen de witte stoompluimen al onder de historische rijtuigen vandaan. Deze worden nog ouderwets verwarmd met stoom uit de grote stoomlocomotief. De conducteurs in historische kledij staan je al op te wachten om te assisteren bij het instappen.

Dan klinkt het vertreksein voor een winterse beleving zoals in vroeger dagen. De locomotief en haar sleep rijtuigen hullen zich tijdens het vertrek in wolken van stoom. Terwijl de trein op snelheid komt kunt u genieten van het prachtige uitzicht tussen Arnhem en het station van Nijmegen. Na een korte stop op dit station, zal de stoomtrein weer met een aardig gangetje terugrijden naar het station van Arnhem Centraal waar je weer uit kunt stappen en je weg kunt vervolgen.

Onderweg klinkt keer op keer de stoomfluit, je waant je in een andere tijd terwijl wij met onze stoomtrein tussen alle reguliere treinen door rijden.

Stap in en reis mee met The Christmas Express!

Deze rit extra speciaal maken? Boek een slaapwagencoupé!

Met het slaapwagencoupé-ticket heb je de beschikking over een eigen coupe in ons Mitropa-slaaprijtuig, de bedden in dit rijtuig zijn voor deze rit omgebouwd is tot zitplekken. Een coupe biedt plaats aan maximaal drie volwassenen of twee volwassenen met twee kinderen (de samenstelling bepaal je zelf). Eén kaartje voor een coupe kost € 69,50, hiermee reis je met de stoomtrein van Arnhem CS naar Nijmegen en direct weer terug naar Arnhem CS, onderweg serveren wij een drankje in je coupé (koffie/thee en voor kinderen chocomel, fristi of ranja).

Vertrektijden

De stoomtrein zal vanaf het NS-station Arnhem Centraal vertrekken. The Christmas-Express zal na een reis van Arnhem naar Nijmegen, ongeveer driekwartier later, weer terugkeren op Arnhem Centraal.

Vertrektijden vanaf Arnhem CS (spoor 4A) op zaterdag 16 december:

 • 08:55u
 • 09:55u
 • 10:55u
 • 13:55u
 • 14:55u
 • 15:55u

Vertrektijden vanaf Arnhem CS (spoor 7) op zondag 17 december:

 • 09:15u
 • 10:15u
 • 11:15u
 • 14:15u
 • 15:15u
 • 16:15u

Reserveren en tickets

Voor deze bijzondere stoomritten vanaf station Arnhem Centraal is reserveren verplicht, reserveren is mogelijk via de kaartjeswinkel. Eén kaartje voor een volwassenen kost € 18,50, hiermee reis je met de stoomtrein van Arnhem CS naar Nijmegen en direct weer terug naar Arnhem CS. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kost een kaartje €9,50, kinderen t/m 3 jaar reizen gratis (op schoot) mee.

De trein is helaas niet rolstoeltoegankelijk, kinderwagens kunnen uitsluitend ingeklapt mee worden genomen.

Koop hier jouw tickets

Aanbiedingen

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier