Winter Arnhem 2023

Binnenstad Arnhem staat tijdens de wintermaand natuurlijk in het teken van sfeer en gezelligheid. Met o.a. de Kerstmarkt, historische stoomtrein, feestelijke verlichting, de Kerstman en Kerstvrouw en veel muziek en vermaak.

Winter Arnhem beleef je samen!

In december is het sfeervol genieten in de Arnhemse binnenstad. Met feestelijke verlichting langs de winkelstraten en mooie etalages van de winkels. De Arnhemse ondernemers heten jou van harte welkom en helpen je graag met het vinden van de leukste Kerstcadeaus en flitsende outfit. In de weekenden van 9/10, 16/17 en 23/24 december is het extra gezellig in de binnenstad, met muziek, warme chocolademelk en glühwein bij de houten Kersthuisjes en optredens van straatacts, koren en orkestjes. De Kerstelfen brengen je een vrolijke groet en de Kerstman en zijn vrouw gaan graag met je op de foto. En ga ook eens kijken bij de Warme Winterroute in het Modekwartier of maak een ritje met de Christmas Express. Tijdens Winter Arnhem is er van alles te genieten en te beleven!

Christmas Express – historische stoomtreinen rijden op 16 en 17 december

Ook dit jaar rijdt tijdens Winter Arnhem de Christmas Express! Twee historische stroomtreinen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijden het hele weekend van 16 en 17 december zes pendelritten vanaf Arnhem naar Nijmegen en weer terug. Opstappen kan uitsluitend op Arnhem Centraal. Een unieke beleving om met stoomtractie twee keer het water over te steken; bij de Rijnbrug bij Oosterbeek en de Waalbrug bij Nijmegen. Tijdens de rit beleef je dus maar liefst vier keer de oversteek over het water. De meest idyllische kerstsfeer met de stoom-verwarmde rijtuigen die je je maar kunt wensen! Tijdens het rijden waaien de prachtige dikke stoomwolken voorbij de ramen en waan je in een andere tijd. In enkele rijtuigen is het mogelijk om van de restauratie gebruik te maken.

Meer informatie

Grootste Kerstmarkt van het Oosten – 17 december

Ervaar zondag 17 december de magie van de Arnhemse binnenstad tijdens De Grootste Kerstmarkt van het Oosten!

 • struin langs meer dan 250 Kerstkramen
 • neem een kop warme chocolademelk of glühwein
 • ga op de foto met de Kerstman en Kerstvrouw
 • geniet van de orkestjes en koren die optreden
 • maak een ritje in de historische stoomtrein
 • bezoek de Coca Cola Christmas truck
 • en nog veel meer!

Tijdens de Kerstmarkt pakken de binnenstadondernemers groots uit om de hartenwens van elke shopliefhebber te vervullen. Vanaf 12.00 uur kan er volop gestruind worden door de winkelstraten gevuld met allerlei verschillende Kerstkramen. Zo geniet je van de vele Kerstaanbiedingen en scoor je de leukste geschenken voor onder de kerstboom.

Heb je een geen zin meer om te shoppen? Rust dan uit op een van de vele terrasjes, die ook na 18.00 uur open zijn voor een hapje en een drankje.

Meer informatie

Speel en zing mee in de Winter Arnhem weekenden!

Heb je zelf een orkestjes of zing je in een koor? Of heb je een bijzondere voorstelling die je buiten op straat kunt opvoeren? De organisatie biedt (amateur) koren, muziekensembles en theater-gezelschappen in Arnhem en omgeving de gelegenheid om op te treden tijdens de winkelopeningstijden in de weekenden. Tegen een passende vergoeding en mits met een toepasselijk repertoire of voorstelling. Heb je belangstelling? Meld je dan aan via raymond@smartvertizing.nl. Aanmelding is overigens geen garantie voor deelname, maar… wees er snel bij dan maak je de meeste kans!

New Year’s Eve – Feest op de brug!

Het feestelijke slotakkoord van Winter Arnhem is een spectaculaire licht- en vuurwerkshow bij de John Frostbrug in het hartje van Arnhem (Nijmeegseweg). Samen met andere Arnhemmers en onze burgemeester sluiten we 2023 af en heten we 2024 welkom! Kom vanaf 23 uur dansen op de John Frostbrug en geniet om 00u van een spetterende vuurwerk- en lichtshow. Iedereen is welkom bij dit gratis evenement!

Programma:

 • 23.00 – 23.50 uur: dansen met dj Rob Spijker op swingende nummers van nu en toen
 • 23.50 – 23.55 uur: terugblik Arnhem 2023 (i.s.m. RTV Connect)
 • 23.55 – 23.59 uur: nieuwjaarswens van burgemeester Marcouch
 • 23.59 – 00.00 uur: gezamenlijk aftellen
 • 00.00 – 00.15 uur: vuurwerk- en lasershow

Meer informatie

Aanbiedingen

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier