Decembermaand in de Arnhemse binnenstad vol sfeer en beleving.

In de decemberweekenden ná Sinterklaas is het extra gezellig in binnenstad Arnhem, met muziek, warme chocolademelk en glühwein bij de houten Kersthuisjes en optredens van straatacts, koren en orkestjes. De Kerstelfen brengen je een vrolijke groet en de Kerstman en zijn vrouw gaan graag met je op de foto. Ga eens kijken bij de Grootste Kerstmarkt van het Oosten of de Warme Winterroute in het Modekwartier, maak een ritje met de Christmas Express en vier Oud & Nieuw bij de John Frostbrug. Platform Binnenstad Arnhem, gemeente Arnhem, organisatiebureau Smartvertizing en de binnenstadsondernemers zorgen er samen voor dat er tijdens Winter Arnhem van alles is te genieten en te beleven.

Christmas Express – historische stoomtreinen rijden op 16 en 17 december

Ook dit jaar rijdt tijdens Winter Arnhem de Christmas Express! Twee historische stroomtreinen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijden het hele weekend van 16 en 17 december zes pendelritten vanaf Arnhem naar Nijmegen en weer terug. Opstappen kan uitsluitend op Arnhem Centraal. Een unieke beleving om met stoomtractie twee keer het water over te steken; bij de Rijnbrug bij Oosterbeek en de Waalbrug bij Nijmegen. Nieuw dit jaar is de extra inzet van het rode Mitropa slaaprijtuig in de trein. Hierdoor is het mogelijk om een eigen coupé te boeken.

Grootste Kerstmarkt van het Oosten – 17 december

Ervaar zondag 17 december de magie van de Arnhemse binnenstad tijdens De Grootste Kerstmarkt van het Oosten! Vanaf 12.00 uur kan er volop gestruind worden door de winkelstraten gevuld met meer dan 250 Kerstkramen. Zo geniet je van de vele Kerstaanbiedingen en scoor je de leukste geschenken voor onder de kerstboom. Neem een kop warme chocolademelk of glühwein, ga op de foto met de Kerstman en Kerstvrouw, geniet van de orkestjes en koren die optreden, maak een ritje in de historische stoomtrein, bezoek de Coca Cola Christmas truck en nog veel meer! Heb je een geen zin meer om te shoppen? Rust dan uit op een van de vele terrasjes, die ook na 18.00 uur open zijn voor een hapje en een drankje.

Speel en zing mee in de Winter Arnhem weekenden!

Heb je zelf een orkestjes of zing je in een koor? Of heb je een bijzondere voorstelling die je buiten op straat kunt opvoeren? De organisatie biedt (amateur) koren, muziekensembles en theater-gezelschappen in Arnhem en omgeving de gelegenheid om op te treden tijdens de winkel-openingstijden in de weekenden. Tegen een passende vergoeding en mits met een toepasselijk repertoire of voorstelling. Heb je belangstelling? Meld je dan aan via raymond@smartvertizing.nl. Aanmelding is overigens geen garantie voor deelname, maar… wees er snel bij dan maak je de meeste kans!

New Year’s Eve – Feest op de brug!

Het feestelijke slotakkoord van Winter Arnhem is een spectaculaire licht- en vuurwerkshow bij de John Frostbrug. Samen met DJ Rob Spijker en onze burgemeester sluiten we 2023 af en heten we 2024 welkom! Kom vanaf 23.00 uur dansen bij de John Frostbrug en geniet om 00.00 uur van een spetterende licht- en vuurwerkshow. Iedereen is welkom bij dit gratis evenement!

Kijk voor actuele informatie op www.winterarnhem.nl

Meer nieuws

Alle berichten (116)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier