Visie ‘buitenspel in de binnenstad’ pleit voor méér spelen in de Arnhemse binnenstad.

“De hele binnenstad een grote speeltuin,” is in het kort het winnende idee van de toen 9-jarige Teisje Haarman. Zij deed vorig jaar mee aan de Challenge Binnenstad, waarbij Platform Binnenstad Arnhem samen met INNOVATE Arnhemmers uitdaagde om met ideeën te komen om de binnenstad nóg aantrekkelijker te maken. Één van de andere vijf genomineerden, die de jury uit alle inzendingen selecteerde voor de finale, was Bart Lucassen. Zijn inzending met als titel: “De Stad; het kind; een pleidooi voor méér spelen in de binnenstad van Arnhem” sloot goed aan op het idee van Teisje Hierdoor is Bart Lucassen door gemeente Arnhem gevraagd om het idee van een speelroute verder uit te werken en een eerste aanzet te geven met aanbevelingen.

Afgelopen zaterdag 12 november ontvingen wethouder Bob Roelofs, Jan van Hooijdonk, bestuurslid van Platform Binnenstad Arnhem en kinderburgemeester Dyla Uitdehaagde de visie ‘buitenspel in de binnenstad’ uit handen van Cilia de Leuw van de Montessorischool De Binnenstad, namens alle kinderen in Arnhem. Teisje Haarman was hierbij ook aanwezig om een exemplaar in ontvangst te nemen.

Deze visie, een cadeau aan de binnenstad, verwoordt en verbeeldt hoe een duurzame speelroute door het centrum van Arnhem gerealiseerd zou kunnen worden. Volgens Bart biedt het “een routekaart als inspiratiedocument voor de stad,” met als doel om de binnenstad aantrekkelijker te maken met een gevarieerd aanbod aan speelmogelijkheden voor kinderen.

Voor Platform Binnenstad Arnhem sluit dit uitstekend aan bij de gewenste ontwikkeling van de binnenstad van ‘place-to’buy’ naar ‘place-to-meet’. De visie gaat in deze ontwikkeling zelfs verder; van ‘place-to-meet’ naar ‘place-to-be, een plek waar je mag zijn zoals je bent. Waar je je kunt ontwikkelen en ontplooien.

Lees hier de visie “buitenspel in de binnenstad”

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier