Kies het beste idee voor de stad

Kies het beste idee dat de stad nóg aantrekkelijker maakt!

Arnhemmers kiezen hun favoriete idee en de ‘winnaar’ van de Challenge!

Fotografie: Chiel Eijt.

‘Wat is jouw cadeau voor de stad?’ vroeg het Platform Binnenstad Arnhem (PBA) in mei van dit jaar aan iedereen die betrokken is bij Arnhem. Aanleiding is het vijfjarig bestaan van PBA waarin alle stakeholders van de binnenstad verenigd zijn. Een open oproep om met goede ideeën te komen die de binnenstad nog mooier maken.

En óf de mensen mee wilden helpen! Meer dan vijftig mensen namen de moeite om een idee te lanceren voor de stad. Een jury onder leiding van wethouder Jan van Dellen koos de vijf beste ideeën.

Uit de meer dan vijftig inzendingen zijn de volgende vijf genomineerden geselecteerd (klik op de naam voor meer informatie):

  1. Teisje Haarman: Sporten en spelen in de binnenstad.
  2. Jos Vecht: Triomfboog Zypse Poort.
  3. Jannet Otten: Groen, Creatief + vrij.
  4. Bart Lucassen: De stad, het kind.
  5. Jason Gwen: Change 2.0.

De jury heeft de vijf beste ideeën uit de inzendingen gekozen. Daarbij hebben zij gelet op onder andere op originaliteit, duurzaamheid en of het mensen verbindt. Met andere woorden: maakt het idee ook andere Arnhemmers blij? Sluit het idee aan bij een of meer van de Arnhemse kernwaarden groen, creatief en vrij? Maakt het onze stad nog plezieriger om te verblijven en nog aantrekkelijker om te bezoeken?

Verder heeft de jury gelet op:

  • Creativiteit en innovatieve kracht
  • Technisch te realiseren
  • De impact op Arnhem en de binnenstad in het bijzonder, en haar bewoners, ondernemers en bezoekers
  • Toekomstbestendigheid

Tot 1 november 2021 kon je stemmen op jouw favoriete idee. De winnaar is bekend gemaakt tijdens de lustrumbijeenkomst op maandag 8 november 2021.

De hoofdprijs is daadwerkelijke uitvoering van het idee.

Aanbiedingen

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier