Wat is jouw idee voor de stad?

Hoe maken we de binnenstad aantrekkelijker voor jou?

Persbericht challenge

Hoe kunnen we onze binnenstad nog mooier maken?

Arnhem is een prachtige stad met historie, cultuur, een breed scala aan winkels en ontspanningsmogelijkheden. De binnenstad is het kloppend hart waar mensen wonen, werken en heel veel bezoekers uit stad en wijde regio komen.

Arnhem is groen; denk aan de vele fraaie parken en de ligging tussen de uiterwaarden en het Veluwemassief.

Arnhem is creatief; met zijn hogeschool voor de kunsten, culturele gezelschappen en gebouwen, en de vele makers die in deze stad werken.

Arnhem is vrij; staat voor vrijheid vanuit zijn oorlogsgeschiedenis en de blijvende gedachte dat iedereen een plek verdient en vrij is om te zijn wie hij/zij wil zijn.

De uitdaging

Heb jij een goed idee? Wat hebben we ervoor nodig om jouw idee uit te voeren? Want dat gaan we doen met de beste ideeën die jullie bedenken.

Het Platform Binnenstad Arnhem organiseert met INNOVATE een challenge om goede ideeën op te halen. Een jury kiest de vijf beste ideeën uit. Daarbij letten de juryleden onder andere op originaliteit, duurzaamheid en of het mensen verbindt. Met andere woorden: maakt jouw idee ook andere Arnhemmers blij? Zij kijkt ook of jouw idee bij een of meer van de Arnhemse kernwaarden groen, creatief en vrij aansluit. We willen onze stad nog plezieriger maken om te verblijven, nog aantrekkelijker om te bezoeken. Help je mee?

De kaders

Het idee is bestemd voor de binnenstad, het gebied tussen Rijn en singel of de verbinding met de omliggende gebieden: Museum Arnhem/Coehoorn, Park Sonsbeek, Klarendal/Modekwartier, Spijkerkwartier, Cobercoterrein, Stadsblokken. Het idee moet organisatorisch en financieel haalbaar.

Verder let de jury op:

 • Creativiteit en innovatieve kracht
 • Technisch te realiseren
 • De impact op Arnhem en de binnenstad in het bijzonder, en haar bewoners, ondernemers en bezoekers
 • Toekomstbestendigheid

De prijs

Het winnende idee krijgt misschien wel de mooiste prijs die er is: het wordt zo snel mogelijk uitgevoerd. Met jouw inbreng. Je ontvangt daarnaast geldbedrag van 500 euro. Voor de plaatsen 2 t/m 5 is er een Dit Is PAS Arnhem cadeaukaart met een tegoed van 250 euro dat je kan besteden in Arnhem. En waar mogelijk gaan we ook deze ideeën uitvoeren. Om samen de binnenstad te versterken.

Doe mee!

Uiterste inzenddatum: 18 juli 2021.

*) Deze velden zijn verplicht.

 • Hier kun je foto's, kaarten, video's etc. toevoegen om jouw plan of idee verder toe te lichten.
  Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, gif, pdf, word, mp3, mp4, xlsx, Max. bestandsgrootte: 250 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  In de etalage

  Filter op de kaart

  Winkel

  Categorie