Opening FDFA’23 in Rozet

Aanstaande zaterdag 3 juni zal de officiële opening van FDFA’23 plaatsvinden in Rozet. Vanaf 14.00 uur ben je van harte welkom om onder toezicht van vele genodigden én burgemeester Ahmed Marcouch het Fashion + Design Festival Arnhem met ons te openen!

Expositie Buiten de Lijntjes

Begin dit jaar vroegen we Arnhemse ontwerpers middels een Open Call na te denken over hoe ontwerp de samenhang in de maatschappij kan bevorderen. Hoe kan design bijdragen aan perspectief, bijdragen aan verbroedering en wellicht zelfs anti-polariserend werken? Uit de reacties op deze oproep is een selectie van ontwerpers gemaakt, wiens plannen omgezet werden in stuk voor stuk, bijzondere werken. Dit werk is te zien tijdens de Juni Modemaand bij Rozet, in de expositie Buiten de Lijntjes.

Meer info…

Nacht van de Mode

Op zaterdag 10 juni moet je in het Modekwartier zijn. In aanloop naar de zomer pakken de ondernemers van het Modekwartier uit en organiseren een evenement waar alles op het gebied van mode, design en kunst samenkomt in de straten van Klarendal.

Meer info…

Expositie Made In__

Geïnspireerd door de aankomende tentoonstelling “Between Borders” (Tussen Grenzen), ontwikkelden studenten van het eerste jaar Critical Fashion Practices de expositie “Made In___”, die te zien is in Museum Arnhem. Voor dit werk onderzochten ze de parallellen tussen de migratie van kledingstukken en de beweging van grondstoffen die worden gebruikt voor de kledingproductie, de afgewerkte stukken zelf, en de migratie van mensen binnen en over grenzen. De expositie is gedurende openingstijden van het museum vrij toegankelijk.

Meer info…

Hul le Kes X …

Hul le Kes streeft naar een nieuw, sociaal en circulair modesysteem. Om dat te bereiken werkt Hul le Kes veelvuldig samen met anderen. Tijdens de Juni Modemaand Arnhem laat Hul le Kes vier samenwerkingen, in de vorm van installaties, zien in hun winkel in Arnhem.

Meer info…

Bakkerstraat Open Catwalk Show

De Bakkerstraat in de binnenstad komt op zaterdag 17 juni met een verrassende modepresentatie; één lange rode loper door de hele Bakkerstraat. De bijzondere modewinkels presenteren hun mooiste en opvallendste outfits tijdens de Open Catwalk Show. Van 14.00 uur tot 16.00 uur zullen modellen de nieuwste trends voor dames & herenmode, casual & couture, bijzondere accessoires, lingerie, zwemmode en meer showen.

Meer info…

Graduation exhibition Generation 31

Tijdens deze tentoonstelling presenteren de deelnemers van Critical Fashion Practices (Generatie 31) van ArtEZ hun afstudeerprojecten. Ze delen de kritische mode praktijk die ze hebben ontwikkeld gedurende de afgelopen twee jaar en hoe ze deze praktijk gebruiken om de wereld van onderling verbonden modesystemen te betreden.

Meer info…

Stockdagen Arnhem

Tijdens de Stockdagen openen Nederlandse topontwerpers en high-end winkeliers de deuren van hun voorraadkasten. Vier dagen lang kunnen bezoekers door heel Arnhem terecht voor stock, samples en prototypes van mode-, accessoire- en productdesigners tegen gereduceerde prijzen. De Stockdagen vinden plaats in Musis, het centrum van Arnhem en het Modekwartier.

Meer info…

Meer nieuws

Alle berichten (113)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier