Veel ondernemers in de binnenstad zijn vanwege de Corona-crisis uit nood gestart met bezorg- en afhaaldiensten.

De Corona crisis en de maatregelen om verspreiding van het COVID-19 virus in te dammen, heeft ongekende gevolgen voor ons allemaal. Ondernemers worden zwaar getroffen door de noodzakelijke maatregelen die de overheid neemt. De gevolgen nu en in de toekomst kunnen we niet voorzien en overal worden initiatieven genomen om de schade enigszins te beperken. Zo ook in de binnenstad van Arnhem.

Bezorg- en afhaalservice

Diverse ondernemers zijn gestart met het aan huis bezorgen van producten en hebben ondernemers het voor hun klanten mogelijk maakt om bestellingen af te halen of te laten bezorgen. De binnenstadspartners in Platform Binnenstad Arnhem willen de dienstverlening aan de Arnhemse inwoners steunen. Op de website binnenstadarnhem.nl staan onder het menu ‘winkelen’ alle Horeca en Retail zaken, die in de binnenstad gevestigd zijn, en welke bezorg- en afhaaldiensten zij zijn gestart. Zo kunnen we de klanten van binnenstad Arnhem toch bedienen.

De Groene Rijders

De bezorgservice loopt vooralsnog tot 28 april. De ondernemer noch de klant betaalt bezorgkosten. Het Arnhemse bedrijf De Groene Rijders zorgt voor het transport per fiets. De gratis bezorgservice geldt voor bezorging binnen de Arnhemse stadsgrenzen. Voor bezorging buiten de stadsgrenzen geldt een toeslag die niet wordt vergoed vanuit deze regeling. Platform Binnenstad Arnhem hoopt hiermee de pijn een beetje te kunnen verzachten en de winkeliers en horecaondernemers te ondersteunen om hun klant toch te kunnen bedienen in deze barre tijd.

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier