De laatste lockdown heeft de meeste winkels doen sluiten, in navolging van onze horecabedrijven die al vanaf 15 oktober de deuren moesten sluiten. Ondanks dat de stad zijn bedrijvigheid mist is het de moeite waard om even naar het centrum te gaan. Natuurlijk niet met z’n allen tegelijk! De lichtjeswandeling is vooral met kinderen erg leuk om te doen en als het donker is dan wachten de veelkleurige Mickey en Minnie Mouse je op voor een leuke selfi.

Je kunt overal beginnen, in elk kwartier van de binnenstad is er wel wat te zien. Kom je uit het station dan zie je links een mooie tweekleuren ijsregen en rechts het statig verlichte hotel Haarhuis. Het stationskwartier heeft bij de andere ingang de twee grote bomen die kenmerkend zijn voor de sfeer verlichting van de binnenstad. In het Janskwartier ligt een groot hert uit te rusten onder het afdak van de kiosk. Kijk ook meteen even naar het Korenkwartier waar de Korenbeurs midden op de Korenmarkt volledig wordt verbouwd tot foodhall. Misschien krijg je blik op hoe het gaat worden. In het Rozet kwartier kom je het volgende dier tegen op het normaal zo gezellige horeca pleintje aan het einde van de Weverstraat. Volg de Jansbeek naar het Eusebiuskwartier en blijf even stil staan bij de trots van Arnhem omringt door verlichte bomen, een sprookje in het centrum. De 7straatjes zijn overdag al sfeervol maar doen het in het donker nog eens dunnetjes over met de prachtig verlichte bomen op ’t Eiland. Via het Musiskwartier loop je naar Musis toe waar je tussen Jans’ en Vieux Paris een groot verlichte kerstboom tegenkomt met Minnie en Mickey, instagram hotspot!

Loop je rechtdoor dan is een bezoek aan de sfeervol verlichte Steenstraat en het Spijkerkwartier zeker geen overbodige luxe. Links steek je over en vind je de laatste hotspot in het modekwartier, een heuse troon van 4 meter lichtjes. Kijk vooral ook omhoog naar het wijksieraad van Klarendal bedacht door wijkbewoner en kunstenaar Marcel Smink.

Buiten wandelen kan. Coronaproof, dus met maximaal twee mensen of één huishouden.

De lichtjesroute is onderdeel van Winter Arnhem voor meer informatie www.winterarnhem.nl

Winter Arnhem is mede mogelijk gemaakt door Platform Binnenstad Arnhem, Ondernemersfonds Arnhem, Gemeente Arnhem en wordt uitgevoerd door Winterpret B.V.

Meer nieuws

Alle berichten (116)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier