Van 13 t/m 15 en 19 t/m 22 december staat het Jansplein in het teken van ontmoeting, mooie verhalen, saamhorigheid en wat extra zorg en aandacht voor een ander.

Het bekende TV programma Joris’ Kerstboom, met Joris Linssen, is op 15 december aanwezig. Op 13, 14 en 15 december krijgt iedereen de kans om een vriend, familielid of geliefde in het licht te zetten bij Joris’ Kerstboom. Vrijwilligers van de Blauwe Tomaat staan op 15 december met de omgebouwde retro SRV-wagen op het plein. Zij delen warme chocolademelk uit en nodigen iedereen uit om een kerstkaart te schrijven aan iemand, die eenzaam is of het moeilijk heeft. Ondernemers van Jansplaats serveren een stampottenbuffet op 14 en 15 december vanaf 16.00 uur voor slechts € 8,50. Met een Gelrepas kan men met 50% korting genieten van een heerlijke stamppot. Twee vrijwilligers van stichting Ome Joop’s Tour maken 30 uur radio vanuit het ‘Glazen Huis’ op Jansplein op 14 en 15 december, om geld in te zamelen voor een goed doel. Van 19 t/m 22 december staan er ook vrijwilligers bij de Kerstboom om publiek uit te nodigen om een foto van een dierbaar persoon in de boom op te hangen.

Joris’ Kerstboom

De Joris’ Kerstbomen staan verspreid door heel Nederland. Het programma Joris’ Kerstboom laat mensen voor het tiende jaar stilstaan bij een bijzonder iemand in hun leven en biedt een plek om mooie verhalen te delen. De Angels van Joris’ Kerstboom zijn op 13, 14 en 15 december van 14.00 tot 20.00 uur aanwezig. De TV opname met Joris Linssen is op de 15e. Wil je ook jouw verhaal delen? Mail dan naar joriskerstboom@kro-ncrv.nl en vertel van wie jij een foto in Joris’ Kerstboom wilt hangen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden om 22.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

De Blauwe Tomaat

De Blauwe Tomaat verkoopt vanuit een omgebouwde SRV-wagen vers voedsel aan alle Arnhemmers. Voedsel dat er net iets anders uit ziet en daardoor niet via de reguliere kanalen wordt verkocht onder het motto ‘hoe lelijker, hoe lekkerder’. De wagen wordt gerund door mensen, die willen integreren in de Nederlandse cultuur, met een afstand tot de arbeidsmarkt en door vrijwilligers. De SRV-wagen rijdt door heel Arnhem en is een ontmoetingsplaats geworden voor mensen, die niet alleen hun groente, fruit & brood komen kopen. Maar ook om even een praatje te maken en samen een kopje koffie te drinken. Tijdens de donkere dagen voor Kerst staat de wagen op Jansplein op 15 december. Vrijwilligers delen chocolademelk uit en kerstkaarten, die men kan schrijven aan iemand, die zo’n opsteker hard nodig heeft.

Radio De Vette Ketting Kerstshow

De twee vrijwilligers van Stichting Ome Joop’s Tour, Joop Legerstee en Maurice Kasteel, gaan voor het derde jaar 30 uur radio maken om geld in te zamelen voor de stichting. Zaterdag 14 december klinkt om 12.00 uur het startschot voor deze radiomarathon, die een dag later op zondag 15 december om 18.00 uur eindigt. De Vette Ketting Kerstshow wordt georganiseerd in samenwerking met RTV Arnhem. De gehele uitzending zal dan ook te horen zijn via de 105,9 Fm. De unit staat opnieuw opgesteld op het Jansplein, met ’t Taphuys als gastheer. Rondom de unit staan een drietal collectebussen, waarin iedereen in cash geld donaties kan doen. Via www.omejoopstour.nl kan digitaal ook worden gedoneerd.

Zie ook: »www.winterarnhem.nl.

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier