Coronamaatregelen beperken ook dit jaar een uitgebreid Winter Arnhem programma

De ‘grootste Kerstmarkt van het Oosten’ zit er ook dit jaar niet in voor Arnhem. Maar toch kunnen bewoners en bezoekers van de stad in de komende weken rekenen op een warm en gastvrije ontvangst in de binnenstad. Met feestelijke aankleding, sfeervolle verlichting, een wensboom, mobiel entertainment tijdens de weekenden voor Kerst, een mooie lichtjesroute door de stad, een Winterhuis en een toffe speurtocht met de mobiele telefoon is een bezoekje aan de binnenstad een gepaste voorbereiding op de feestdagen. Er worden extra parkeermaatregelen genomen; een uur gratis parkeren tijdens daluren en extra parkeerruimte op de Markt op de zondagen 12 en 19 december. Wie voor een winkel in de rij staat maakt bovendien grote kans om van de Cityhosts van het A-Team een ‘gratis-kopje-koffie’ cadeaukaart te krijgen. En misschien… kom je de Kerstman en zijn vrouw tegen in de arrenslee!

Platform Binnenstad Arnhem heeft in nauw overleg met het gemeentebestuur van Arnhem bekeken, wat er mogelijk is om ondanks de Coronamaatregelen toch enige sfeer, beleving en gezelligheid in de binnenstad te creëren. Voorkomen van drukte, zorgen voor spreiding in tijd en ruimte, gemak voor de bezoekers en ondernemers en respect en aandacht voor elkaar zijn daarbij de uitgangspunten.

Voor meer informatie, zie www.winterarnhem.nl.

Gratis parkeermunten en consumentenacties

Wie deze maand op dinsdag-, woensdag- of donderdagochtend in de binnenstad gaat winkelen en voor 12.00 uur de parkeergarage onder het Centraal Station, de Musisgarage of de Rozetgarage uitrijdt, krijgt een munt voor een uur gratis parkeren cadeau. De munten zijn af te halen bij de Visit Arnhem shop in de Eusebiuskerk en bij het Winterhuis in de Musispassage (ingang Land van de Markt).

Het Winterhuis is een speciaal ingerichte servicewinkel, bedoeld voor het winkelende publiek en als ondersteuning aan winkeliers in de binnenstad. Bezoekers kunnen in het Winterhuis terecht voor een foto in een winters landschap, er zijn gratis lockers om tijdelijk iets in op te slaan, er is een cadeautjes inpakservice en er is informatie over de binnenstad verkrijgbaar. Ook is er een toiletvoorziening aanwezig. Alles uiteraard volgens de hygiënemaatregelen en Coronavoorschriften.

Spin the Wheel is een leuke consumentenactie waarbij men bijvoorbeeld kans maakt op een complete make-over, fashioncheques, cadeaukaarten of vele andere winterse prijzen. Bij besteding van 10 euro of meer bij een deelnemende winkelier in de binnenstad ontvangen klanten een win-voucher. Dit geldt voor bestedingen in de winkel maar ook online via de webshop van de deelnemende ondernemers.

Winteractie bezorgservice

Wie online aankopen of bestellingen doet bij lokale ondernemers in de Arnhemse binnenstad, Modekwartier of Spijkerkwartier kan rekenen op snelle bezorging thuis of op kantoor. Koeriersdiensten De Groene Rijders en Cycloon halen bestellingen die voor 14.00 uur gekocht zijn bij de ondernemers op en bezorgen ze, binnen Arnhem, nog dezelfde dag bij de klant. Dankzij financiële steun van Platform Binnenstad Arnhem en gemeente Arnhem en een eigen bijdrage van de ondernemers is deze bezorgservice in december en januari gratis voor de klant.

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier