Op zaterdag 18 november 2023 komt Sinterklaas aan op de Rijnkade in Arnhem

Hij komt! Op 18 november om 16.15 uur zetten Spanje’s beroemdste inwoners, Sinterklaas en zijn Pieten, weer voet aan land op de Rijnkade in Arnhem. Ook dit jaar met natuurlijk weer honderden kilo’s pepernoten, een schip vol cadeaus voor in de schoen, en met weer prachtige nieuwe kostuums.

Tenminste, als ze de Rijnkade niet voorbij drijven! Want de onophoudelijke regen van de afgelopen weken maakt het nog spannend… Rivieren beginnen buiten hun oevers te treden en ook de rivierstand in de Rijn gaat hoger en hoger. Straks staat de Rijnkade nog onder water! Komt dat wel goed? De Sint zal dit jaar Arnhem toch niet stilletjes voorbij varen?

Als iedereen zoals andere jaren weer massaal naar de Rijnkade komt om Sinterklaas en zijn gezelschap toe te schreeuwen vanaf de wal vast en zeker niet!

Om 15.30 uur begint het feestelijke programma op de kade, om 16.15 uur komt de boot aan en wordt de Sint door de burgemeester én de kinderburgemeester ontvangen op de kade. Daarna vervolgt de stoet vanaf 16.45 uur hun ronde, te paard, te koets en te voet door de schemer van de schilderachtig verlichte Arnhemse binnenstad, waar ze op meerdere plekken even halt zullen houden om de kinderen nog uitgebreider te kunnen begroeten, en eindigt 18.15 uur bij de Eusebiuskerk.

Daar eindigt de intocht tussen 18.30 tot 19.40 uur met een meet & greet met het Spaanse gevolg in de Eusbiuskerk, waar de kwieke Spaanse Bisschop zich nogal thuis voelt. Dat evenement bleek populair want het beperkte aantal plekken voor binnen in de kerk bleken al snel volgeboekt. Gelukkig kan iedereen tussen 16.15 en 18.15 uur de Sint en zijn gevolg net als andere jaren door heel de stad van dichtbij zien en misschien het paard Ozosnel wel aaien.

De feestelijke aankomst van het Spaanse gezelschap wordt voor zoveel mogelijk kinderen toegankelijk gemaakt. Op de Rijnkade is ruimte gereserveerd voor mensen in een rolstoel, aanmelden kan via de site van Stichting Sinterklaasintocht Arnhem. Er is in het kadeprogramma een gebarentolk-piet aanwezig vlak bij de Sint als hij aankomt en de kinderen toespreekt. In de optocht loopt een duidelijk aan zijn groene sjerp herkenbare gluten (en lactose)-vrije Piet mee zodat iedereen kan snoepen. De Hoogstraat is een prikkelarm gedeelte, hier zal de stoet het even wat stiller doen voor de prikkelgevoelige kinderen. Het Spaanse gezelschap hoopt op die manier zoveel mogelijk kinderen én hun ouders blij te maken en te zien, in een hopelijk oergezellige, door prachtige etalages versierde Arnhemse binnenstad.

Nu maar hopen dat ze echt aanleggen!

Programma op de Rijnkade

Om 16.15 uur komt Sinterklaas met de boot aan en zet hij samen met zijn pieten voet aan wal.

Bekijk het volledige programma

Route door de binnenstad

Ben je benieuwd welke route Sinterklaas en zijn Pieten afleggen door de binnenstad?

Bekijk de route

Sinterklaas is er voor iedereen

Op diverse locaties zijn er aanpassingen gedaan om ook kinderen en volwassenen met een beperking zo goed mogelijk te laten genieten van de intocht van Sinterklaas.

Meer over de mogelijkheden

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier