Balanceer op de verdwenen iconen van Arnhem

1 AUG T/M 31 OKT>> STRAATEXPO 3D STREET PAINTINGS

Verwijzingen naar zes Arnhemse iconische beelden zijn de afgelopen dagen door de internationale Street Painters In Arnhem in 3D op straat gelegd. Op zondag 1 augustus 13:00 zijn de kunstwerken in gebruik genomen door het publiek.

Arnhemse iconen van voor en na de oorlog wordt gemixt met ons Arnhem van nu ‘Now meets Then’. Afgelopen jaar opperde Bob Roelofs, bevlogen Arnhemmer en sinds kort evenementen wethouder van Arnhem, het idee om iconische gebouwen nog éénmaal terug te brengen in het straatbeeld. Een oproep naar het publiek resulteerde in een bijzonder lijstje met iconen. Samen met Platform Binnenstad Arnhem, Gilde Arnhem en Prodesse Connamur zijn de volgende locaties gekozen. Elke locatie vertelt een stukje van de geschiedenis van de stad.

Laat je fotograferen in de 3D Street Paintings waar verleden heden en toekomst samen komen:

  • Kerim Mušanović (BH) Stationsplein – Klim op de oude naoorlogse stationsklok of spring op de trappen van het hypermoderne Arnhem Centraal.
  • Jean-Marc Navello (FR) Willemsplein – Spring over de kleurrijke letters HBS op de oude foto van de Thorbeckeschool die op deze plek stond tot 1959.
  • Rianne te Kaat ( NL) Gele Rijdersplein – Balanceer op het op hol geslagen paard van de Gele Rijders dat door de brokstukken rent op zoek naar een veilige haven tijdens het bombardement op de Willemskazerne (1944) die hier stond.
  • Fabio Fedele (IT) Velperplein – Balanceer op de oude toren van Vroom & Dreesman (1896) die opnieuw tot leven komt met blije mensen die die je weer begroeten in Arnhem.
  • Gregor Wosik (PL) Kerkplein (vismarkt) – Spring over de verzameling ingenomen radio’s die bij de oude Joodse School en Synagoge door de Duitsers tijdens WO2 op deze historische plek werden verzameld en vernietigd.
  • Remko van Schaik (NL) Bartokplein – Dans op het drumstel van de Stokvishal waar deze band van wereldfaam in de jaren ’80 hebben opgetreden en waar vandaag de dag bij Rozet muziekles wordt gegeven.

Kids Contest verplaatst

Vanwege het voorspelde slechte weer is de kids contest van zondag 1 augustus verplaatst naar zondag 8 augustus. Kinderen met hun ouders of vriendjes kunnen volgende week de stad van de toekomst samen tot leven gaan brengen op het Velperplein. Niets is te gek. Laat je fantasie de vrije loop gaan. Heb je geen inspiratie? Dan kunnen de aanwezige striptekenaars je helpen en je wat teken trucs leren. En het leukste is dat alle losse tekeningen aan het eind van de dag één groot kunstwerk vormen. Meedoen is helemaal gratis. Het is wel verplicht je aan te melden via deze link>>

Over World Street Painting Festival

World Street Painting is een festival waar kunst live voor je neus op straat gemaakt wordt. Hierin staat het maakproces en het 3D kunstwerk centraal. Sinds 2014 organiseert Stichting World Street Painting jaarlijks een festival in Arnhem en andere steden in de wereld. In 3D Street Painting kan publiek plaatsnemen en onderdeel zijn van de illusie. Fotografie van mensen in verschillende poses in de kunstwerken zorg voor interactie met de kunstvorm. Deze editie wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van Gemeente Arnhem, De Poorters, Kohlmannfonds, Platform Binnenstad Arnhem, Arnhemse Bijzondere Noden en Dit is Arnhem!

Kijk voor alle informatie over het World Street Painting Festival Arnhem op onze website>>

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier