Deze zomer was World Street Painting weer te gast in Arnhem.

World Street Painting Festival in Arnhem is een jaarlijks festival met internationale kunstenaars. Na een aantal succesvolle edities is World Street Painting dit jaar traditiegetrouw te gast in Arnhem, naast Apeldoorn én Rotterdam. Als official side event van het WK Volleybal Vrouwen laten de kunstenaars het publiek in beweging komen in de kunstwerken met het thema POWER.

Kijk voor alle informatie op worldstreetpainting.nl/arnhem

Het festival bestaat uit vijf dagen live actie Street Painting en een expositieperiode van 2 maanden op de pleinen in de Binnenstad van Arnhem. Vanuit de hele wereld kwamen afgelopen maand de beste kunstenaars weer naar de stad om LIVE 3D Street Paintings op de straat te maken. Met de 3D kunstwerken komen mens en kunst samen op straat. Fotografeer jezelf in het kunstwerk en wordt er zelf onderdeel van!

Op 24 augustus kun je voor één dag zelf kunstenaar worden tijdens de Kids Contest bij de Weverstraat. Je kunt de Street Paintings in de binnenstad van Arnhem 24/7 bekijken t/m 31 oktober 2022.

Stichting World Street Painting heeft zichzelf als doel gesteld om de openbare ruimte mooier te maken en kunst dicht bij de mensen te brengen. De evenementen zijn uniek in Europa, altijd in de openbare ruimte, de grootste internationale 3D Street Painters komen er graag tekenen en de economische impact voor de stad en de regio is groot.

Wat is street painting? Een street painting is een krijttekening, een kunstwerk, op een stoep of plein dat live voor je neus gemaakt wordt. Hierin staat het maakproces en de afbeelding centraal. Street painting is een perfecte manier om een thema of kunst in de stad op een laagdrempelige manier aan een breed publiek over te brengen. In 3D street painting kun je als publiek plaatsnemen en onderdeel zijn van de illusie. Fotografie van mensen in verschillende poses in de kunstwerken zorgt voor interactie met de kunstvorm en voor verrassende plaatjes!

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier