Aankomend weekend van 28 en 29 december staat Winter Arnhem in het teken van winterse sport en spel in de binnenstad van Arnhem.

Laatste weekend Winter Arnhem in teken van sport en spel

Aankomend weekend van 28 en 29 december staat Winter Arnhem in het teken van winterse sport en spel in de binnenstad van Arnhem. Op zaterdag van 12 tot 17u kun je op het Jonas Daniël Meijerplein (nabij Dudok) skiën op een ski-rollerbaan en kun je er diverse winterse activiteiten beleven. Beklim bij het Land van de Markt de ijswand in een echte klim outfit, meters hoog in de lucht. Of neem plaats in de windturbine en probeer de juiste sneeuwbal te vangen en daarmee een mooie hoofdprijs te winnen. Op de Korenmarkt staat de Rodeo-Eland; hoe lang kun jij blijven zitten?

Op zondag van 12.30 tot 17u kunnen de kleintjes hun lol op tijdens de Wintergames. Op het Brouwersplein en in de Gruyterspassages is van alles te doen. Op het plein kun je de ijswand beklimmen of lekker springen op het iglo-springkussen. Er zijn leuke spelletjes zoals ijspegel vangen en sneeuwbal gooien. In het Musiskwartier kun je mee doen aan een Elfen-speurtocht. Voor de kleinsten is er wat lekkers.

Arnhem AAN

Winter Arnhem krijgt een duurzaam tintje mede dankzij Arnhem AAN, de campagne die laat zien welke goede voorbeelden er in Arnhem zijn op het gebied van duurzaamheid en energie besparing. Tijdens Winter Arnhem worden glühwein en warme chocolademelk geschonken in mokken, die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. In de Arnhem AAN afvalbakken kun je de verschillende soorten afval kwijt. Het gebruik van de fiets naar de stad wordt gestimuleerd dankzij de pakket-bezorgservice van de Groene Rijders.

Servicewinkel

In de Gruyterpassage is op zaterdag van 10 tot 17u en op zondag van 12 tot 17u de Winter Arnhem Servicewinkel ingericht, waar je gratis cadeautjes kunt laten inpakken en gratis op de foto in een sfeervol winters decor. De foto kun je direct meenemen! Ook is er een gratis toilet en de Partou Kinderopvang, op zaterdag van 10 tot 14u en op zondag van 12 tot 17u. Vanaf de Servicewinkel rijdt de pakket-bezorgservice van de Groene Rijders. Bij de deelnemende winkeliers kun je aangeven of je jouw gekochte pakjes gratis wil laten thuisbezorgen (binnen Arnhem, met uitzondering van wijk de Schuytgraaf en de Veluwezoom). Zo kun je lekker op de fiets naar de stad zonder ‘ballast’ van jouw aankopen!

Meer nieuws

Alle berichten (113)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier