Aankomend weekend van 20 t/m 22 december is het volop kerstsfeer in de binnenstad van Arnhem. Kwamen vorig weekend al zo’n honderdduizend bezoekers naar de Grootste Kerstmarkt van het Oosten in de Arnhemse binnenstad; aankomend weekend wordt het Winter Arnhem feest volop verder gevierd.

Sfeervolle evenementen in diverse straten

Het Jansplein staat op zaterdag en zondag van 14 tot 17u in het teken van saamhorigheid en wat extra zorg en aandacht voor een ander. Vrijwilligers staan bij de kerstboom, die Joris Linssen afgelopen weekend heeft gepresenteerd, om publiek uit te nodigen om een foto van een dierbaar persoon in de boom op te hangen. Zij nodigen iedereen uit om een kerstkaart te schrijven aan iemand, die eenzaam is of het moeilijk heeft.

Op zaterdag kun je op het Land van de Markt van 12.30 tot 17u de Kerstman en zijn vrouw ontmoeten en op de foto gaan. Speciaal voor de kleintjes met een Gelrepas is er een leuk presentje. Vanaf deze plek kun je een rondrit maken met de arrenslee.

Op het Brouwersplein staat van 12.30 tot 17u de levende Kerststal waar kinderen de dieren mogen aaien en knuffelen. Uiteraard zijn de Kerstmeisjes aanwezig en is er leuke kerstmuziek. Geef een draai aan het Rad van Fortuin en maak kans op leuke prijzen. Deze worden beschikbaar gesteld door Dit is Pas Arnhem, de cadeaukaart van Arnhemse winkels en horeca.

De ondernemers van de ‘meest gastvrije straat van Arnhem’, de Kortestraat, pakken extra uit tijdens de ‘kortste dag van het jaar’, met gratis koffie van Peeze, het uitdelen van kerstststol en gezellige kerstmuziek door een saxofonist, op straat en in de winkels.

Op zondag kun je van 12.30 tot 17u genieten van heerlijk kerstbrood en warme chocomel in de Gruyterspassage (Musiskwartier). Je kunt gratis aanschuiven aan de tafels, waar Kerstmeisjes heerlijk kerstbrood serveren en warme chocolademelk en koffie schenken in de duurzame mokken van Arnhem AAN. Op het Brouwersplein en in de Koningstraat kun je de Kerstman en diverse Disney figuren ontmoeten. Ook de Kerstelfen zijn aanwezig en kun je op het Brouwersplein meedoen met Oud Hollandse spelletjes.

Arnhem AAN

Winter Arnhem krijgt een duurzaam tintje mede dankzij Arnhem AAN, de campagne die laat zien welke goede voorbeelden er in Arnhem zijn op het gebied van duurzaamheid en energie besparing. Tijdens Winter Arnhem worden glühwein en warme chocolademelk geschonken in mokken, die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. In de Arnhem AAN afvalbakken kun je de verschillende soorten afval kwijt. Het gebruik van de fiets naar de stad wordt gestimuleerd dankzij de pakket-bezorgservice van de Groene Rijders.

Servicewinkel

In de Gruyterpassage is op zaterdag van 10 tot 17u en op zondag van 12 tot 17u de Winter Arnhem Servicewinkel ingericht, waar je gratis jouw cadeautjes kunt laten inpakken en gratis op de foto in een sfeervol winters decor. De foto kun je direct meenemen! Ook is er een gratis toilet en de Partou Kinderopvang, op zaterdag van 10 tot 14u en op zondag van 12 tot 17u. Vanaf de Servicewinkel rijdt de pakket-bezorgservice van de Groene Rijders. Bij de deelnemende winkeliers kun je aangeven of je jouw gekochte pakjes gratis wil laten thuisbezorgen (binnen Arnhem, met uitzondering van wijk de Schuytgraaf en de Veluwezoom). Zo kun je lekker op de fiets naar de stad zonder ‘ballast’ van jouw aankopen!

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier