De binnenstad van Arnhem is opnieuw genomineerd voor de verkiezing van de Beste Binnenstad van Nederland in de categorie grote steden.

De organisatie van de verkiezing Beste Binnenstad 2020, het landelijk Platform Binnenstadsmanagement, heeft bekend gemaakt dat Arnhem één van de genomineerden is voor de verkiezing, in de categorie grote steden.

Arnhem scoort in top 10

De nominatie is gebaseerd op de Binnenstadsmonitor. Deze monitor laat de ontwikkeling van Nederlandse binnensteden zien en maakt het mogelijkheid om de ontwikkeling van binnensteden op thema’s en onderwerpen met elkaar te vergelijken. Door de combinatie van circa 200 verschillende datasets ontstaat er een integraal beeld over de binnenstad. Op basis van de gegevens uit de Binnenstadmonitor staat Arnhem in de top 10 van best scorende (grote) binnensteden. Arnhem scoort met name op gebied van levendigheid, gemengd gebruik, economie, vestigingsklimaat, socio-economische diversiteit en veiligheid. Naast Arnhem zijn in de categorie grote steden ook genomineerd Enschede, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle.

Finaleplaats 2017

In 2017 bereikte Arnhem al de finale van deze driejaarlijkse verkiezing, waarbij Breda uiteindelijk de titel won. Gemeente Arnhem en Platform Binnenstad Arnhem zijn ervan overtuigd dat de binnenstad zich sindsdien positief heeft ontwikkeld en er zeker kansen zijn om de titel dit jaar te winnen. In de komende maanden zal Arnhem de jury tijdens een speeddate, in een bidbook en tijdens een bezoek aan de stad ervan moeten overtuigen dat zij de titel ‘beste binnenstad’ verdient. De winnaar wordt op 18 mei bekend gemaakt tijdens de Beste Binnenstad Awards in Breda.

Doel van de verkiezing

Het doel van de verkiezing is de samenwerking tussen de partijen (ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren, gemeente, cultuur etc.) in de binnenstad te vergroten en te versterken, op een unieke en positieve manier aandacht te vragen voor de binnensteden van Nederland en de ontwikkeling van binnensteden te stimuleren. De titel zelf, maar ook het proces naar de titel Beste Binnenstad biedt nieuwe kansen voor deelnemers en winnaars in zowel de beeldvorming van de binnensteden als de samenwerkingsverbanden in de binnensteden.

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier