Stockdagen Arnhem biedt unieke collectie fashion en design

Tijdens Juni Mode Maand Arnhem biedt Stockdagen Arnhem een unieke collectie fashion en design. Op drie locaties – Musis, Centrum en Modekwartier – bieden top ontwerpers en high-end winkeliers een aantrekkelijk aanbod dat bestaat uit mode, sieraden, tassen, (interieur)producten en accessoires. Ook zijn er stoffen, fournituren, samples en prototypes. Alles is te koop tegen mooie prijzen. Stockdagen Arnhem vindt plaats van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli a.s. Alle praktische informatie èn een overzicht van het gehele aanbod is vanaf medio mei te vinden op www.stockdagen.nl en in de Stockdagen app.

Bezoekers uit heel Nederland

Sinds de eerste editie in 2011 kan Stockdagen Arnhem rekenen op een trouwe schare liefhebbers. Bezoekers komen uit heel Nederland en vinden ieder jaar hun weg naar Arnhem. Op de hoofdlocatie Musis presenteren meer dan 50 ontwerpers hun unieke aanbod op een prachtige locatie; historische en moderne architectuur omarmen er elkaar en zijn het perfecte decor voor het mooie aanbod. Musis ligt centraal in de stad, op korte loopafstand van zowel het Centrum alshet Modekwartier. In het Centrum vinden bezoekers hun weg naar high-end winkels als Jones Arnhem, Spijkers en Spijkers, Nonne, Trix en Rees, 4D optiek en Trickle Down Fabrics. In het Modekwartier openen ontwerpers en ondernemers hun ateliers en shops. Dit zorgt voor een unieke ervaring, want de bezoeker koopt er direct bij de ontwerper ‘aan huis’.

De zussen Spijkers én Lenneke Wispelwey: deelnemers van het eerste uur

Naast trouwe bezoekers nemen een aantal deelnemers al vanaf het eerste uur deel aan de Stockdagen. Zoals Truus en Riet Spijkers die beiden Fashiondesign studeerden aan de beroemde mode opleiding van ArtEZ in Arnhem. De stijl van hun label Spijkers en Spijkers – met grafische details en uitgesproken kleurgebruik – is geliefd bij vele Nederlandse en internationale beroemdheden. Over de Stockdagen zeggen de zussen: ‘We waren al vele edities van de Stockdagen betrokken en doen ook dit jaar weer mee. De groep deelnemers is een mooie selectie vakgenoten en bij elkaar is het aanbod erg interessant. In onze winkel in het Centrum is onze collectie te bewonderen en te koop. Ieder jaar merken we dat het een erg leuke vibe aan Arnhem geeft. We ontmoeten er altijd een heel enthousiast publiek.’

Lenneke Wispelwey, ontwerper met een liefde voor porselein, is er sinds de allereerste editie van de Stockdagen bij. Alle vorige edities met haar studio in het Modekwartier, maar nu voor het eerst op de hoofdlocatie in Musis en daar kijkt ze naar uit: ‘Het is een prachtig gebouw met een hele prettige akoestiek. Vooral die keramieken wand is een groot feest: heel mooi materiaal en een prachtige kleur. De bezoekers zijn een mix van die hard fans, zij volgen mij al lang, en van mensen die de Stockdagen als kans zien om iets voor een sympathieke prijs te kopen. Ik sta nooit op markten, maar voor de Stockdagen maak ik graag een uitzondering, zeker met die mooie mix van ontwerpers. Ik verwacht er ook nieuw publiek te ontmoeten, want de mode liefhebber komt nu onverwachts met mijn werk in contact.’

Stockdagen Arnhem

Tijdens de Stockdagen openen Nederlandse topontwerpers en high-end winkeliers de deuren van hun voorraadkasten. Vier dagen lang kunnen bezoekers door heel Arnhem terecht voor mode, sieraden, tassen, producten en accessoires voor mooie prijzen. Maar ook voor stoffen, fournituren, samples en prototypes. Het verkopen van voorraden is een algemeen goed bij bijna alle mode-ondernemingen in het hoge segment. De krachten van Arnhemse ontwerpers werden in oktober 2011 en maart 2012 gebundeld; tijdens twee pilots vonden stockverkopen tegelijkertijd plaats. Met als resultaat: de Stockdagen Arnhem waren een groot succes.

www.stockdagen.nl | www.app.stockdagen.nl

 

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier