Vrijdag 22 september is het zover: Theater a/d Rijn viert de opening van het nieuwe seizoen. Het programma van de avond staat in het teken van het thema: The future is female. In een double bill wordt werk getoond waarin de focus ligt op vrouwen, hun fysieke en mentale kracht en (strijd voor) gelijkheid.

Maatschappelijke thema’s

Het Arnhemse podium en productiehuis presenteert vanaf eind september weer een divers programma aan voorstellingen. Met werk van eigen makers en andere jonge of al meer gevestigde makers, is Theater a/d Rijn een vrijhaven voor ontdekking en ontwikkeling. Met universele thema’s als Kopzorgen (voorstellingen over het omgaan met lichamelijke of psychische uitdagingen) en Queer is here (voorstellingen waarin de diversiteit aan seksuele- en genderidentiteiten centraal staat) probeert het theater de wereld te begrijpen.

Een ander thema is The future is female, waarmee het theater het seizoen opent. De King Sisters deconstrueren in Rebuilding a Voice de stem en gaan op zoek naar meerstemmigheid. Via stemgeluid en fysiek spel breken de drie zussen nieuwe vormen open. Vervolgens neemt Sofie Kramer de vloer over met haar voorstelling SCOLD. Een confronterende performance, waarin Sofie de scold (in de renaissance een luide, onaangepaste vrouw) in zichzelf ontketent: kwetsbaar, vurig en goudeerlijk. De avond wordt verder omlijst met muziek, drankjes en een mode expo.

No human is an island

Theater a/d Rijn vindt het belangrijk impact te maken en mensen dichter bij elkaar te brengen. Want; no human is an island. Dit verbindende thema vormt de rode draad in het gehele programma, waarbij telkens gezocht wordt naar de rafelranden van genres, disciplines en de actualiteit. Naast presenteren, produceert Theater a/d Rijn – aangesloten bij De Nieuwe Oost – ook voorstellingen in samenwerking met eigen makers. Komend seizoen zullen ook zij weer in première gaan en door het land toeren.

Pay what you can

Theater a/d Rijn werkt komend seizoen opnieuw met het zogenaamde pay what you can principe waarbij de bezoeker zelf de prijs voor een ticket bepaalt, afhankelijk van de persoonlijke bestedingsruimte op dat moment.

Meer informatie en ticketverkoop is te vinden op: www.theateraanderijn.nl.

Meer nieuws

Alle berichten (111)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier