De binnenstad van Arnhem wordt komend weekend omgetoverd tot één groot podium tijdens het spektakel Strtfstvl. Op 6 en 7 augustus zijn tientallen optredens te zien van artiesten uit binnen- en buitenland.

Strtfstvl is een reizend evenement dat al een aantal jaren bestaat. Het is een soort van Parade, maar dan met straatartiesten. Muziek, theater, varieté, acrobatiek: het is van alles wat.

Komend weekend strijkt het reizende circus neer in Arnhem. Overal in de binnenstad van Arnhem is wel iets te zien. Waar precies de artiesten te zien zijn, mag het winkelend publiek zelf ontdekken. De meeste optredende artiesten hebben geen vaste plek, maar zwerven door de binnenstad.

Zoals bijvoorbeeld de twee stokstaartjes van Tails. Nieuwsgierig, speels en hartverwarmend zoeken ze toenadering. Ze zijn knuffelbaar, maar ook brutaal. En als je een gesprek met ze voert, dan krijg je antwoord in het ‘stokstaarts’.

Of neem de twee steltlopers die deze week al door de binnenstad lopen. Prachtig uitgedost maken de opvallende steltlopers Jelicious van Katoen reclame voor het Strtfstvl.

Het straattheaterspektakel zou oorspronkelijk afgelopen jaar al gehouden worden in Arnhem. Door de coronabeperkingen is daar toen een streep door gezet. Nu kan het evenement alsnog gehouden worden.

Meer nieuws

Alle berichten (111)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier