‘De sprookjes van 1001 nacht’ zijn het uitgangspunt van het Sprookjesfestival dat van 23 t/m 31 oktober plaatsvindt in Arnhem. Er zijn sprookjes in de straten, theaters, winkels, bossen en parken. In vele hoeken en gaten vind je sprookjes in allerlei gedaantes. Voor groot, maar vooral voor klein, is er heel veel te zien en te beleven!

Negen dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is de omgeving de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

De opening vindt zaterdag om 23 oktober om 13.00 uur plaats in Park Sonsbeek, met de grote wereldbolparade.

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Circus, dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er zijn honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties. Het thema komt overal in terug. Soms groots, soms klein en intiem. Maar altijd sprookjesachtig.

In Arnhem in het centrum, in park Sonsbeek, in de Kaboutertuin, in Museum Bronbeek, Het Stadstheater, Rozet, de bibliotheek, het Posttheater, bij Introdans, de wijken, op de scholen, in Rozet, in Focus Filmtheater, de Historische Kelders, de Bibliotheek, de Molenplaats, het Watermuseum…..

Er is ook een heus Sprookjescircus in Park Sonsbeek! Met een heleboel kabouterhuisjes eromheen.

Kijk voor het programma en de laatste ontwikkelingen op www.sprookjesfestival.nl

Meer nieuws

Alle berichten (116)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier