‘Het Sprookjesbal’ is het thema van het Sprookjesfestival dat van 22 t/m 30 oktober zal plaatsvinden in Arnhem en omgeving. Er zijn allerlei verschillende sprookjes te vinden in het centrum en in de wijken, in theaters, winkels, bossen en parken. Voor groot, maar vooral voor klein, is er veel te zien en te beleven!

De sprookjesachtige opening vindt zaterdag om 22 oktober om 14.22 uur plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem, met een verrassende aftrap vol bekende en nieuwe sprookjesfiguren, activiteiten en een heuse meet & greet met de nieuwe prinsen- en prinsessenclub. De toegang is gratis. Na de opening staan sprookjes acht dagen lang centraal in Arnhem en omgeving.

Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is deze omgeving al 14 jaar lang de ideale locatie voor het Sprookjesfestival. Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne verhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan voorstellingen, vertolkt door gevestigde en opkomende artiesten. Zo ontmoeten de wereld van moderne technologie en de sfeer van een ouderwets sprookje elkaar in het Sprookje der vier Seizoenen, te zien bij Theaterwerkplaats Kazou in Oosterbeek, duikt verhalenverteller Ida van Dril in het Posttheater in Arnhem in het mysterieuze verhaal van De Vliegende Hollander, presenteert het Stadstheater in dezelfde stad de klassieker Assepoester, en neem je in de Lindenberg in Nijmegen een duik in de betoverende onderwaterwereld van de Kleine Zeemeermin.

Het festival barst daarbij van de sprookjesachtige activiteiten; van een interactieve rondleiding voor kinderen door Kasteel Doornenburg, tot een heus Introdansfeest in hun eigen Studiotheater en een echte escaperoom bij het Watermuseum voor de wat oudere kinderen. Maar er is meer… Veel meer! Dans, (vertel)theater, musical, muziek, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op straat en in de wijken. Kom genieten van sprookjes op veel locaties in de stad. Sommige groots, andere klein en intiem, maar altijd sprookjesachtig.

Kijk voor het volledige programma en tickets op www.sprookjesfestival.nl

Meer nieuws

Alle berichten (113)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier