← Bekijk alle ondernemers

Jin Hu, The Green Rose

“Mijn gerechten reflecteren het seizoen.”

Ik ben geboren en getogen in Utrecht en heb lange tijd meegewerkt in het restaurant van mijn ouders in Oosterbeek. Echter rees bij mij de vraag wat ik zelf wilde doen en ik vond het tijd om mijzelf te ontwikkelen en te ontplooien. Na veel ervaring te hebben opgedaan in onder andere Antwerpen, Parijs en Amsterdam, had ik wat rust nodig en wilde ik terug naar de basis. In 2018 heb ik restaurant The Green Rose in de Koningstraat in Arnhem geopend.

Mijn keuken wordt gedomineerd door groenten maar ik schroom niet om ook vis of vlees te gebruiken. Alles wat ik gebruik komt zoveel mogelijk van Hollandse bodem of zee en ik laat me leiden door wat de seizoenen te bieden hebben en door de stijl van de keuken. Ik koop alles in bij lokale producenten en telers en de vis komt van kleinere boten enkel uit de Noordzee. We hebben een groot assortiment van biologische en biodynamische wijnen en zelfs natuurwijnen zonder sulfiet. Het gaat erom dat de wijnen zo zuiver en schoon mogelijk zijn en met pure smaken.

Bij The Green Rose komen vooral veel creatieve en ondernemende mensen tussen de 25 en de 50 jaar, die bewust met voedsel omgaan. De aandacht in de landelijke media en de Bib Gourmand die we vorig jaar van Michelin kregen, heeft een positief effect op mijn restaurant gehad. Hierdoor proberen we steeds zuiverder, creatiever en beter te worden. Ik voel mij hierdoor een beetje als een ambassadeur voor Arnhem maar dat komt ook door de steun van de Arnhemmers. Ik hou van mijn job en ik hou van Arnhem.

The Green Rose pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier