← Bekijk alle ondernemers

Lars & Jürgen, Schoenmakerij WIM

"Al drie generaties een begrip in Arnhem voor schoenreparaties en advies op maat."

Mijn opa is gestart als schoenhersteller in 1953. Na 32 jaar loondienst, is hij in 1985 zijn eigen zaak gestart en heeft zich samen met mijn vader in de Bagijnenpassage (oude doorsteek Koningstraat-Beekstraat) gevestigd als Schoenmakerij ‘WIM’. Toen in 1997 de oude passage geruimd werd, zijn ze samen verdergegaan in dit nieuw gebouwde pand om de hoek aan de Klarestraat. Tijdens mijn studie schoenhersteller ben ik in 2008 officieel in het familiebedrijf begonnen. Daarnaast ben ik ook gediplomeerd voetkundig adviseur. Opa is tot 2015 werkzaam geweest, hij is nu 82 jaar en komt nog regelmatig langs voor een kop koffie.

Buiten het repareren van schoenen en leerartikelen zoals jassen en tassen, verkopen wij onder andere veel schoenpoetsmiddelen, veters en riemen maar vooral ook veel inlegzooltjes. Samen met mijn vader, die gespecialiseerd orthopedisch voetbedspecialist is, hebben we gedegen anatomische kennis van hoe een voet in elkaar zit. Zodoende kunnen we mensen van goed advies voorzien en zolen op maat aanpassen. Voordat Birkenstock een echte hype werd, verkochten wij deze slippers al. Gewoon omdat ze een fantastisch voetbed hebben voor mensen met maar ook zonder voetproblemen.

Met de meeste ondernemers in de binnenstad kunnen we goed overweg en omdat we al generaties lang uit Arnhem komen, zou ik niet in een andere stad willen wonen of werken. Juist de indeling van Arnhem met het centrum dichtbij Sonsbeekpark, de ligging tussen de Veluwe en de Betuwe en de leuke omliggende dorpjes, is hartstikke fijn!

Schoenmakerij WIM pagina

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier