← Bekijk alle ondernemers

Thijs Tichelaar, Leroy Brown Brewery & Proeflokaal

"Leroy Brown Brewery & Proeflokaal, écht Arnhems craftbier!"

In 2018 ben ik begonnen met Leroy Brown Brewery aan de Nieuwe Havenweg. Daarvoor had ik een opleidingsbedrijf en verzorgde ik voornamelijk opleidingen, trainingen en consultancy voor de horeca. Gedurende enkele jaren specialiseerde ik me steeds meer in alles dat met bier te maken had en begon ik ook voor particulieren bierproeverijen en -workshops te verzorgen. Waaronder een workshop bierbrouwen, iets dat ik al jaren deed en waar ik met hulp van verschillende contacten bij brouwerijen steeds bekwamer in werd. Voor mijn opleidingsbedrijf was ik vaak ’s avonds en in het weekend aan het werk en toen mijn gezin begon te groeien wilde ik daar verandering in brengen. En een onafhankelijke craftbier brouwerij was er nog niet in Arnhem. Daarom besloot ik toen mijn eigen brouwerij te beginnen. In 2019 bood hotel Haarhuis mij aan deze locatie te huren als proeflokaal, en zo kon ik mijn twee specialisaties, bierbrouwen & horeca, combineren.

Mijn bieren onderscheiden zich door de vaak experimentele wijze van brouwen en de toevoeging van speciale ingrediënten. Ik brouw bijvoorbeeld een rijstbier waaraan gember, citroengras en rode pepers zijn toegevoegd en dat gefermenteerd wordt met een sake-gist. Met dat bier wonnen we twee landelijke prijzen. Recentelijk lanceerde ik een bier waaraan gefermenteerde limoen, hibiscus en Jamaicaanse pepers zijn toegevoegd. Dat, en de echt ambachtelijke en kleinschalige manier van brouwen maakt dat mijn bieren allemaal net even anders zijn. De bostel, dat is wat je overhoudt van het graan bij het brouwen, breng ik bij de boer om de hoek die het aan zijn Angus runderen voert. Van de melk van deze koeien maak ik zelf weer bierkaas met mijn eigen Tripal. Lokale bedrijven maken voor mij worstjes en zelfs brood met mijn bier erin. Het proeflokaal serveert, naast ons eigen bier en hapjes, ook bieren van andere onafhankelijke Nederlandse brouwerijen, die hun bier zelf in een eigen installatie brouwen. Bij ons kun je terecht voor een mini-proeverijtje voor twee personen, dat bestaat uit vier verschillende kleine biertjes en een borrelplank of een uitgebreidere proeverij voor grotere groepen. We serveren ook diner en deze gerechten worden bereid door onze buren.

De afgelopen twee jaar hebben we ons bewezen met het succes van dit lokale product. In ons Proeflokaal komen behalve echte liefhebbers van craftbier, ook veel toeristen, mensen uit de buurt én vooral op vrijdagmiddag de mensen van de bedrijven hier uit de buurt. Dit proeflokaal onderscheidt zich van andere cafés doordat ik hier zelf als brouwer van het belangrijkste product achter de bar sta. Bovendien werk ik hier alleen met collega’s met een oprechte passie voor bier, die je goed kunnen helpen bij je persoonlijke keuze van het juiste biertje op het juiste moment.

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier