← Bekijk alle ondernemers

Ilse Bloemen, De Arnhemse Kinderboekwinkel

"Met zoveel keus is dit echt een paradijs voor boekenwurmen."

Na mijn studie strafrecht, ben ik in de uitvoering bij PostNL gaan werken en heb daar 15 jaar lang met veel plezier gewerkt. Ik had altijd al de wens om ooit een kinderboekenwinkel te runnen en nadat ik door mijn buurvrouw was getipt dat deze winkel te koop stond, heb ik na goed beraad besloten om het gewoon te gaan doen! Deze winkel bestaat al 38 jaar en vier jaar geleden heb ik de winkel dus gekocht. Als kind las ik altijd al heel veel en met de komst van mijn vier kinderen is de voorliefde voor kinderboeken alleen maar gegroeid.

Het assortiment in deze winkel, met wel 8500 verschillende titels, is zo enorm groot dat ook mensen van heel ver hier speciaal naar toe komen. Ook hebben we veel basis- en middelbare scholen als klant. Je vindt hier niet alleen leesboeken maar ook informatieve-, leer- en prentenboeken en ook Engelstalige boeken. Naast de boeken verkopen we ook spellen, knutselspullen en speelgoed voor jonge kinderen. Enkele bekende speelgoedmerken die je hier kunt vinden zijn bijvoorbeeld: 999games, DJECO, Haba en Schleich. Elke week worden er wel één of meerdere activiteiten georganiseerd. Dat kan gaan van voorlezen tot knutselen of informatieavonden voor scholen. Tijdens de Kinderboekenweek hebben we altijd topdrukte en pakken we groots uit met verschillende voorstellingen, speurtochten en knutselmiddagen.

Halverwege 2020 hebben we een verbouwing gehad waarbij de pui is vernieuwd en er achter in de winkel een speciaal nisje is gekomen voor kinderen van 13 jaar en ouder. Sindsdien weet deze doelgroep onze winkel nog beter te vinden. Ondanks het feit dat we een kinderboekwinkel zijn, kunnen we ook alle volwassen boeken bestellen. Ik voel me in de Weverstraat goed thuis, het is een afwisselende straat met winkels die allemaal hun eigen specifieke dingen verkopen. Arnhem is een stad die alles te bieden heeft, wat je van een stad mag verwachten!

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier