← Bekijk alle ondernemers

Vincent Barink & Esther Poelen, Barefoot & More

"Creëer een sterk fundament voor je lijf met barefoot schoenen!"

In 2017 zijn wij begonnen met onze winkel. Dat was best spannend, we hadden net een jaar een relatie en hadden geen ervaring in de retail. Zelf liep ik al ruim 10 jaar op dit soort schoenen rond en op een landelijk barefoot evenement, waarbij Esther en ik in de organisatie zaten en we al veel importeurs en leveranciers kende, kwam bij ons het idee op om voor onszelf te beginnen. We zochten naar een pand op een plek die vanuit heel Nederland goed te bereiken is en niet te ver van huis lag, zo zijn we in de Weverstraat in Arnhem beland. Omdat we al snel uit deze locatie groeide, zijn we later uitgeweken naar dit pand aan het Kleine Oord.

Barefoot schoenen zijn minimalistische schoenen waarmee je loopt alsof je op blote voeten loopt. Je voeten worden sterker en je tenen hebben meer ruimte om hun natuurlijke functie uit te voeren, met als gevolg dat je lekkerder kunt lopen en rug- en nekklachten kunnen verdwijnen. Enkele merken barefoot schoenen die je bij ons vindt zijn Vivobarefoot, Leguano, BeLenka, FiveFingers en Xero. Allemaal hebben ze hetzelfde concept met dezelfde principes maar de uitvoering, materialen of het gebruiksdoel is verschillend. Er zijn barefoot schoenen voor alle gelegenheden, van sneakers tot zakelijke schoenen en van hardloop tot vegan schoenen, waarbij dus geen dierlijke materialen worden gebruikt.

Voorheen hadden deze schoenen een geitenwollen sokken imago maar omdat steeds meer mensen beseffen dat gezonde voeten het fundament vormen voor je hele lijf, gaan ze over op barefoot schoenen. We verkopen ook teensokken en schoen verzorgingsproducten en willen dit gaan uitbreiden met producten om gezond te bewegen en om lichaam en voeten te trainen. Je kunt ons ook online vinden en als je het fijn vindt helpen we je met het maken van je keuze door middel van videobellen. Inmiddels zijn wij goed gewend hier in Arnhem, dat komt mede door het leuke contact met de andere ondernemers.

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier