← Bekijk alle ondernemers

Tom van Otterloo, Bakkerij Tom van Otterloo

"Duurzaam brood en verbinding in de wijk."

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Limburg en wist van kleins af aan dat ik bakker wilde worden. Ik heb mijn opleiding in Wageningen gevolgd en in 1986 ben ik naar Arnhem gekomen om bij een biologische bakker te gaan werken. Ondertussen had ik mijn ‘Arnhemse meisje’ leren kennen en was ik ook van Arnhem gaan houden. In 1996 ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer op de Graaf Lodewijkstraat en 20 jaar later kwam dit pand vrij in de Steenstraat, waar ik de tweede bakkerij heb geopend. Een hele interessante locatie vanwege het multiculturele aspect, het Spijkerkwartier met zijn blauwe wijkeconomie en zijn duurzaamheid, iets dat mij erg nauw aan het hart ligt. De verbinding met de wijk komt hier echt tot uiting, alles wat je in de winkel ziet komt uit de wijk, gekregen van de wijkbewoners!

In de loop der jaren hebben we vooral gekeken waar we goed in zijn, vandaar dat we geen banket in ons assortiment hebben. Hier vind je heerlijke broodsoorten en vooral het desembrood, gemaakt van lokale grondstoffen, is een van onze specialiteiten. Daarnaast verkopen wij ook producten als goede olijfolie, balsamico azijn en jams die allemaal duurzaam vervaardigd zijn en bijdragen aan de smaak van het brood. Wij werken niet op kwantiteit maar op kwaliteit, hebben samenwerkingen met kleine lokale boeren en laten het graan malen bij De Witte Molen in Park Sonsbeek. Doordat wij een lokale molen gebruiken, kan ook deze in stand worden gehouden.

In 2013 mochten we een prijs in ontvangst nemen voor het beste brood van Nederland, we wonnen een prijs voor de lekkerste gevulde speculaas van Gelderland en in 2019 wonnen we ‘De Gouden Kei’. We zijn daarmee door het publiek gekozen als ondernemer met een sociaal hart. Ondernemen in de Steenstraat is vooral leuk vanwege de diversiteit en de fijne samenwerking met andere ondernemers. We hopen ook dat er hier snel bomen worden aangeplant, een beetje meer groen zou geweldig zijn!

← Bekijk alle ondernemers

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier