De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen, dat op 16 april plaatsvindt in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Arnhem is genomineerd!

Arnhem genomineerd als Beste Evenementenstad

Arnhem is samen met vier andere steden genomineerd voor Beste Evenementenstad in de categorie steden met meer dan honderdduizend inwoners. De jury beoordeelt in de komende weken de genomineerde steden. De uitslag wordt 16 april bekend gemaakt op Nationaal Congres Evenementen. Criteria zijn onder andere de hoeveelheid evenementen in de stad, de diversiteit, bezoekersaantallen, uitstraling en het budget voor evenementensubsidie.

De organisatie van de Nationale Evenementenprijzen heeft onze stad genomineerd, omdat Arnhem kiest voor kwaliteit boven kwantiteit en de verdieping van evenementen die horen bij de identiteit van Arnhem. Evenementen als Sonsbeek Transaction, Velo-city, het Fashion en Designfestival, Innovate, Ruimtekoers en Bridge to Liberation Expererience zijn daar goede voorbeelden van. Maar ook het optreden van The Rolling Stones in Gelredome, het grootste gratis Koningsdagfestival van Nederland, World Living Statues, World Cup BMX, de Bridge to Bridge-loop getuigen van de veelzijdigheid van Arnhem als evenementenstad.

Verantwoordelijk wethouder Elfrink: “samen met alle organisatoren hebben we in Arnhem een fantastisch evenementenprogramma neergezet. Ik ben blij met deze nominatie. Het is een blijk van waardering voor iedereen die zich heeft ingezet voor het organiseren van al die mooie evenementen, of heeft meegedacht over ons nieuwe evenementenbeleid. Het zou mooi zijn als Arnhem wint, maar trots ben ik hoe dan ook. We kijken namelijk ook al weer reikhalzend uit naar het WK-inline en freestyle skaten in de binnenstad, de proloog van de Boels Ladies Toer, het internationale mode evenement State of Fashion, het WK zitvolleybal, de World Cup BMX, het World Streetpaintingfestival en zo kan ik nog wel even doorgaan… En dat allemaal de komende zomer!”

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier