Het Modekwartier ligt in de Arnhemse wijk Klarendal. Het gebied omvat (delen van) de Hommelseweg, Klarendalseweg en Sonsbeeksingel. In deze straten bevinden zich circa zestig kleinschalige winkels en ateliers met mode en design. Winkels worden er afgewisseld met gewone woonhuizen. Klarendal is de Jordaan van het oosten: een authentieke volkswijk.

Het Modekwartier ontstond als onderdeel van de wijkontwikkeling van Klarendal, doel was de leefbaarheid van deze Vogelaarwijk te verbeteren. Volkshuisvesting Arnhem kocht tientallen panden, knapte deze op en begon deze te verhuren aan ondernemers op mode- en designgebied. In 2006 gingen de eerste vier modewinkels open.

Inmiddels bestaat het Modekwartier dus al ruim vijftien jaar. Een plek waar cultuur en creativiteit floreren. Er huist een veelheid aan creatieve ondernemers – veelal éénpitters – die voor het overgrote deel hun eigen producten ontwerpen, maken en verkopen. Een plek waar je handgemaakte kleding, sieraden, schoenen en tassen kunt vinden, en (vintage) design voor in huis. Bijzondere producten met vaak een duurzame inslag. Het Modekwartier is een hotspot waar je terecht kunt om heerlijk te eten, gezellig iets te drinken of te logeren in het modehotel.

Rondleiding tijdens Juni Modemaand

Wil je kennis maken met deze bijzondere wijk en het Modekwartier? Sluit dan aan bij één van de rondleidingen tijdens Juni Mode Maand Arnhem. Het minimum aantal deelnemers is zes. De rondleiding duurt circa 1,5 uur en kost € 20,00 per persoon. Start van de rondleiding is op de hoek bij Goed Proeven, Klarendalseweg 536.

Boeken kan via www.arnhemlife.nl

Data van de rondleidingen tijdens Juni Mode Maand:

  • Zaterdag 3 juni om 11.00 uur
  • Vrijdag 9 juni om 15.00 uur
  • Zaterdag 17 juni om 11.00 uur
  • Vrijdag 23 juni om 15.00 uur
  • Zaterdag 24 juni om 11.00 uur
  • Vrijdag 30 juni om 15.00 uur
  • Zaterdag 1 juli om 11.00 uur

Wil je op een ander moment een rondleiding op maat voor een groep mensen, daar zijn ook mogelijkheden voor, check de website voor meer info.

Meer nieuws

Alle berichten (116)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier