Kunstzinnige uitingen op elektrakasten verfraaien Arnhemse binnenstad

10 Kunstenaars aan de slag met unieke ontwerpen

Donderdag 24 februari heeft Arnhemse wethouder Cathelijne Bouwkamp de eerste elektrakast onthuld, die is voorzien van prachtige kunst. In het 7-Straatjes kwartier in de Bentinckstraat heeft Studio Hands de elektrakast op kunstzinnige wijze verfraaid met een palet van zeven kleuren, symbolisch voor de 7-Straatjes. “Allemaal verschillend, maar samen één. Een complementair kleurcontrast. Oftewel: onze verscheidenheid geeft het leven kleur”, luidt een deel van de toelichtende tekst op het ontwerp. Studio Hands is één van de tien kunstenaars die is geselecteerd na een oproep door Ontwerp Platform Arnhem (O-P-A). In de komende maanden worden elektrakasten in de gehele binnenstad voorzien van opvallende kunst door de kunstenaars.

Het project is een initiatief van Platform Binnenstad Arnhem, O-P-A en gemeente Arnhem, met medewerking van netwerkbeheerder Alliander.

Een uniek, eigen ontwerp voor ieder stukje binnenstad

Afgelopen december werden Arnhemse kunstenaars via een ‘open-call’ uitgenodigd om hun creativiteit te laten zien voor dit project. Arnhem staat bekend als creatieve stad en dat mag nu ook meer terugkomen in het straatbeeld, vinden de projectpartners. Daarom werden creatieven gezocht die een ontwerp wilden maken voor de elektrakasten in de Arnhemse binnenstad. Op deze oproep kwamen 36 aanmeldingen van kunstenaars binnen, die allen stuk voor stuk prachtige portfolio’s aanleverden. Een moeilijke keuze voor de voor deze gelegenheid opgerichte commissie, die een top tien samenstelde uit de inzendingen.

De selectiecommissie heeft ieder van de tien kunstenaars gekoppeld aan één van de kwartieren in de binnenstad; Rijnkwartier, Stationskwartier, Korenkwartier, Rozetkwartier, Janskwartier, Musiskwartier, Eusebiuskwartier, 7-Straatjes, Modekwartier en Spijkerkwartier. Iedere kunstenaar maakt unieke ontwerpen die passen bij de identiteit van het betreffende kwartier. De thema’s van de ontwerpen worden samen met ondernemers en bewoners uit het kwartier bepaald.

Voor bezoekers van binnenstad Arnhem is het straks mogelijk op een vernieuwende leuke manier de binnenstad te verkennen en van het ene kunstwerk naar het andere kunstwerk op de elektrakasten te lopen. Een bijzondere Arnhemse kunstroute!

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier