De veelbesproken tentoonstelling Kunst in het derde rijk – Verleiding en afleiding in Museum Arnhem is verlengd tot en met 14 april. Wegens grote interesse vanuit het publiek, krijgen bezoekers nu een extra kans om de tentoonstelling te bezoeken.

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “We willen met deze tentoonstelling laten zien welke rol kunst speelde in het derde rijk, in context van propaganda en beeldmanipulatie. Propaganda is van alle tijden en niet altijd even herkenbaar als zodanig. Wat wij laten zien is hoe het naziregime de kunstwereld controleerde. Het was beeldmanipulatie ten top, met grote maatschappelijke gevolgen.

Wat wij belangrijk vinden is dat mensen zichzelf vragen stellen en leren herkennen wanneer iets propagandistisch bedoeld is. Daarvoor is kennis nodig; wie is de afzender, waar kijk ik naar? Wij doen dat in deze tentoonstelling door te laten zien welke kunstwerken er gemaakt werden, met welk doel en door wie (en wie niet). We merken dat publiek zich graag wil verdiepen in het onderwerp. De grote interesse van bezoekers bevestigt voor ons dat deze tentoonstelling relevant is.”

De tentoonstelling, die oorspronkelijk gepland stond tot 24 maart, richt zich op een blinde vlek in de kunstgeschiedenis. Aan de hand van zo’n negentig werken wordt een beeld geschetst van de kunst die tijdens het naziregime (1933-1945) in Duitsland werd gemaakt en geëxposeerd. Het is voor het eerst sinds 1944 dat een kunstmuseum in Nederland op deze schaal aandacht geeft aan deze beladen periode in de Duitse kunstgeschiedenis.

Vanwege de grote interesse, adviseren we bezoekers een tijdslot te reserveren via de website. Dit zodat we de bezoekersstroom kunnen reguleren en elke bezoeker een prettig bezoek kunnen garanderen.

Reserveer jouw tijdsslot via www.museumarnhem.nl

Meer nieuws

Alle berichten (111)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier