Team Koningstraat wint eerste Arnhemse Binnenstadsquiz. Ludieke avond en serieuze strijd om ‘beste Arnhem-kenners’ van de binnenstad.

Afgelopen maandagavond 20 mei organiseerde Platform Binnenstad Arnhem (PBA) de eerste ‘Arnhemse Binnenstadsquiz’ in de Stadhuishal. Elf teams van ondernemers en bewoners, die meedingen om de titel ‘meest gastvrije straat of plein’, gingen met elkaar de strijd aan om wie de meeste kennis heeft van Arnhem. Met de binnenstadsquiz wil PBA bij ondernemers en bewoners van de binnenstad stimuleren, dat zij bezoekers verrassen, inspireren, meer beleving bieden en een gastvrij gevoel geven.

Vragen over de geschiedenis van Arnhem, bezienswaardigheden in de binnenstad, opvallende feiten en ‘weetjes’ werden aan de deelnemers voorgelegd, waarbij zelfs burgemeester Marcouch en Vitesse-Trainer Slutskiy in een video vragen stelden. De quiz werd geleid door presentator Wim Koens en ‘quiznotaris’ Bart van Meer, die uiteindelijk het team van de Koningstraat als winnaar van de binnenstadsquiz uitriepen. De teams van Bovenbeekstraat en de Kerkstraat werden 2e en 3e. De teams hebben daarmee punten gescoord voor de verkiezing ‘meest gastvrije straat of plein’. De winnaar van deze verkiezing wordt in oktober van dit jaar bekend gemaakt.

Programma Gastvrije binnenstad

Met ondernemers, medewerkers, onderwijs en bewoners werkt PBA aan de ontwikkeling van het gastheerschap in de Arnhemse binnenstad. Een gastvrije binnenstad trekt meer bezoekers aan, zorgt dat mensen er vaker naartoe gaan en dat ze er langer blijven. Door de positieve indruk die mensen krijgen van de binnenstad, worden toeristen én bewoners op hun beurt ambassadeurs van de stad en zullen zij anderen stimuleren om deze te bezoeken of er zelfs te gaan wonen. Dit leidt tot meer bestedingen en een directe positieve impact op de binnenstad. Detailhandel, horeca, het hotelwezen, cultuur en vrijetijdsvoorzieningen versterken elkaar hierin.

De binnenstadsquiz en de verkiezing ‘meest gastvrije straat of plein’ zijn onderdeel van het stimuleringsprogramma Gastvrije Binnenstad, waar PBA gedurende drie jaar aan werkt. Dit jaar staat in het teken van ‘de basis op orde’. Het volgende jaar krijgt het thema ‘verrassen van de bezoekers’ mee, waarna ‘gastvrijheid zit in ons DNA’ volgt in het afsluitende jaar.

Meer nieuws

Alle berichten (113)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier