Na ruim 6 maanden sluiting worden de eerste stappen richting versoepeling gezet. Een van die stappen is de heropening van de horecaterrassen op woensdag 28 april. Het startschot werd gegeven door wethouder Jan van Dellen en Jan van Hooijdonk, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum bij BLOU Rooftop bar in Arnhem.

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich enkele weken geleden als eerste gemeente van Nederland met één centraal online registratie tool voor alle horecazaken in de gemeente, gratis voor de ondernemers en bezoekers.

Met Gastvrij Arnhem hoopt Arnhem meer bezoekers te trekken naar de Gelderse hoofdstad. Deze online registratie tool voorziet in veiligheid, snelheid en gemak. Gastvrij Arnhem is een initiatief van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum en Hotel Overleg Regio Arnhem en wordt gerealiseerd door Ad Up uit Arnhem, onder regie van Platform Binnenstad Arnhem. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van gemeente Arnhem en Stichting Ondernemers Fonds Arnhem.

www.gastvrij-arnhem.nl

Meer nieuws

Alle berichten (113)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier