Derde fase Groenplan Binnenstad in uitvoering

Vanaf de derde week van oktober wordt de derde fase uitgevoerd van het groenplan voor de Arnhemse binnenstad. In een periode van ongeveer vier weken worden 111 groene elementen in de vorm van boom- en plantbakken, geveltuintjes en klimgroen over de binnenstad uitgezet. Dit is daarmee de laatste fase van het project Binnenstad Groen. In een periode van drie jaar is de binnenstad verrijkt met ruim 300 groene elementen.

Tijdens deze laatste fase van het groenplan is er opnieuw met veel enthousiasme door 53 bewoners en ondernemers ingetekend op de groene elementen die in deze bijzondere samenwerking door bewoners, ondernemers en gemeente aan de binnenstad worden aangeboden. Ook dit jaar bleek de belangstelling weer groot. Helldörfer Lasbedrijf zorgt voor de bekende stalen bakken en Sight Landscaping neemt de beplanting voor haar rekening. Tegelijkertijd met het uitzetten van de nieuwe bestelling wordt de beplanting van de voorgaande twee fasen waar nodig aangevuld en hersteld.

Succesvolle samenwerking Het vergroenen van de binnenstad is een samenwerking van Bewonersplatform Arnhem6811, Platform Binnenstad Arnhem (PBA) en gemeente Arnhem (inclusief team Leefomgeving CSA). Alle partijen onderschrijven het belang van groen voor de binnenstad. Niet alleen voor wat betreft het leefklimaat, maar ook voor de beleving, de aantrekkelijkheid en voor de biodiversiteit.

Tijdens de drie jaren waarin het project liep, konden bewoners of ondernemers tegen aantrekkelijke voorwaarden groen aanschaffen. De samenwerkende partijen hebben geïnvesteerd tot respectievelijk 90% van de kosten in de eerste ronde en 80% in de tweede en derde ronde. De deelnemers betalen een eigen bijdrage en dragen zorg voor het onderhoud van de geveltuintjes en het klimgroen, en het kleine onderhoud van de boom- en plantbakken. De gemeente doet de rest.

Meer nieuws

Alle berichten (113)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier