Koop bewust en koop lokaal, ook op 24 november

Op vrijdag 24 november vragen de creatieve ondernemers van het Modekwartier tijdens Colorful Friday extra aandacht voor kleur en ambacht. Dit als een gezonde knipoog naar aanleiding van Black Friday. Want waarom is iets op die dag ineens stukken goedkoper dan de dag er voor? De producten zijn van een zelfde, hoge kwaliteit en het vakmanschap is er niet minder om. De ateliers en shops zijn die dag van 10.00 tot 18.00 uur open en bezoekers zijn welkom om de creatieve sfeer te beleven.

Cecile van Hattem is voorzitter van de ondernemersvereniging en kijkt uit naar Colorful Friday: “Hoewel zwart vaak een favoriete basiskleur is in de mode, doen we deze niet uit de ban. We vragen graag extra aandacht voor de creativiteit van de ontwerpers en van de collecties in de shops. Daarnaast doen we ook een beroep op de bewustwording van de consument: wees bewust van wat je koopt. Beter een mooi artikel van waarde dan een eendagsvlieg. Juist in de mode (na olie de meest vervuilende industrie ter wereld), is het belangrijk om na te denken over wat je draagt.”

Black Friday komt van origine uit Amerika, waar de feestdag wordt gezien als ‘de dag van het jaar om te gaan shoppen’. Black Friday valt in november op de vrijdag na Thanksgiving en werd in Amerika als start van de kerstinkopen gezien. Na de stijgende populariteit in Amerika, is het festijn ook doorgezet naar Nederland. Op deze ‘Zwarte Vrijdag’ geven steeds meer winkels ieder jaar scherpere deals. Colorful Friday ontstond in 2022 als tegenbeweging in het Arnhemse Modekwartier. Ondernemers vroegen extra aandacht voor hun ambachten: vaak gemaakt in eigen atelier, met liefde en passie die ‘ontbetaalbaar’ is.

De ateliers en winkels in het Modekwartier zijn op vrijdag 24 november 2023 geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Zie ook: www.modekwartier.nl

Meer nieuws

Alle berichten (116)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier