12 september 2024

Pianoconcert: Gesmoord geluid

Concert

Kortestraat 16

6811 EP Arnhem

Pianoduo Rabbit & Haas presenteert een concertprogramma ter ere van 80 jaar vrijheid. Het programma omvat stukken die direct verband houden met de Tweede Wereldoorlog, evenals werken die de essentie van vrijheid weerspiegelen. Het omvat onder andere composities van Leo Smit, een componist die is omgebracht in Sobibor, en Fania Chapiro, die genoodzaakt was om illegale concerten te geven in huiskamers vanwege haar weigering om lid te worden van de Nederlandsche Kultuurkamer ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Dit programma is samengesteld om zelden uitgevoerde werken ten gehore te brengen, die het verdienen om beluisterd te worden.

Pianoduo Rabbit & Haas is niet in een hokje te stoppen. Met wortels in de klassieke muziek en een scherpe blik op experimentele en nieuwe muziek vormen zij het recept voor een verrassend concert. Ze zijn een ijzersterk duo dat geen enkele samenwerking uit de weg gaat. Zo speelden zij al samen met film, slagwerkers en orkesten. Daarnaast schreven componisten speciaal voor hen nieuwe composities voor quatre-mains en twee piano’s.
Het duo bestaat uit Tamara Laverman en Hanke Scheffer. De twee leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium waar ze coaching ontvingen van Frank van de Laar, Helena Basilova en Frank Peters.

Data

  • 12 september 2024

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier