Op 10 oktober 2018 is het de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze tiende editie laat Arnhem zien dat we duurzaamheid belangrijk vinden.

Laat je duurzaam verrassen!

Woensdag 10 oktober aanstaande is de Dag van de Duurzaamheid. In Arnhem presenteren op deze dag de 7 Straatjes en Boekhandel Hijman Ongerijmd hun duurzame producten aan de bezoekers van de binnenstad.

»KIJK HIER: speciale acties en aanbiedingen!!

Avond van de duurzaamheid

Aansluitend nodigt Platform Binnenstad Arnhem je graag uit voor de Avond van de duurzaamheid ‘ Laat je duurzaam verrassen’ in Showroom Arnhem (CASA) aan de Langstraat 20.

We laten je deze avond een aantal initiatieven zien die onze binnenstad duurzamer én nog mooier maken. Arnhemse bedrijven en initiatiefnemers gaan ons inspireren om duurzaamheid op de agenda te zetten. Je kunt je laten informeren over, en inschrijven voor, de Energiescan die speciaal voor de ondernemers in de Arnhemse binnenstad is ontwikkeld. En je duurzaam laten verrassen op de markt die het programma omlijst.

Het programma

18.00 uur Inloop met soep en broodjes.

19.00 uur Opening door Marian van Hooij, Regisseur Platform Binnenstad Arnhem en directeur CASA, Edwin Verdurmen, tevens gespreksleider van de avond.

19.10 uur Binnenstaddistributie: Waarom de tijd er rijp voor is! Birgit Hendriks, oprichter en eigenaar van Binnenstadservice Nijmegen, vertelt ons waarom binnenstadservice Nijmegen na tien jaar nog volop in bedrijf is. Wat zijn de kritische succesfactoren? Waarom kan het nu ook in Arnhem? En wat is de meerwaarde voor bezoekers, bewoners en ondernemers.

19.40 uur Edwin Verdurmen spreekt met Erik Toenhake, directeur Dutch Spirit, Tom Kortbeek, eigenaar Kunstlab Arnhem en organisator Innovate, Steven Koster, oprichter PUURland, Robin van de Beek, eigenaar Onemoretime en organisator Festival De luie hond, Clemens Berntsen, beheerder afval- en stadsreiniging gemeente Arnhem.

20.10 uur Verbetermogelijkheden energieverbruik. De energiescan, ontwikkeld door van Beek ingenieurs uit Arnhem, geeft ondernemers in de binnenstad de mogelijkheid om kort en bondig de verbetermogelijkheden op het gebied van hun energieverbruik in kaart te krijgen. Twee ondernemers uit de binnenstad hebben de proef op de som genomen en vertellen over hun ervaring. Nota bene: Platform Binnenstad Arnhem heeft vanuit het collectief een aanvraag bij de Provincie Gelderland en de gemeente Arnhem gedaan waardoor de individuele ondernemer 75% reductie krijgt op de Energiescan!

20.30 uur Afsluiting met informele voortzetting en Duurzame Markt.

21.30 uur Einde.

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier