Horeca Arnhemse binnenstad start weer met polsbandjessysteem

Bezoekers aan de horeca in de binnenstad van Arnhem kunnen vanaf vrijdag 4 februari 16.00 uur weer door middel van één coronacheck de hele uitgaansavond in aangewezen gebieden stappen. Gemeente Arnhem en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum introduceerden met succes vorig jaar het systeem met gekleurde polsbandjes. De polsbandjes werden door vele bezoekers omarmt en de controle op de Coronatoegangsbewijzen (CTB) voor de ondernemers een stuk eenvoudiger. Nu na de heropening van de horeca de CTB-controle ook weer verplicht is gesteld, wordt het polsbandjessysteem opnieuw gestart.

Polsbandje na eenmalige corona-check

Polsbandjes worden uitgereikt bij drie centrale controle-units, bij de Korenmarkt (het Nieuwe Plein), het Jansplein en het Willemsplein. Tijdens horeca piektijden (vrijdag van 16.00 uur tot 21.30 uur en zaterdag van 12.00 uur tot 21.30 uur) kunnen bezoekers bij zo’n controle-unit eenmalig hun Corona-Checkapp/QR-code en ID-bewijs laten checken, waarna een polsbandje wordt uitgereikt. Daarnaast worden de polsbandjes ook uitgereikt op donderdag 24 februari van 16.00u tot 21.30u en zondag 27 februari van 10.00u tot 17.30u vanwege de thuiswedstrijden van Vitesse.

Het polsbandje geeft toegang tot de horecagelegenheden aan de Korenmarkt, Jansplaats, Jansplein, Willemsplein, Gele Rijdersplein en de Rijnkade. Het polsbandje is alleen geldig op de dag zelf (de kleur wijzigt per dag) en tijdens de aangegeven piektijden. Het polsbandje is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Het polsbandje geeft niet automatisch het recht op kopen van alcoholhoudende dranken en de horecaondernemer blijft zelf verantwoordelijk voor een leeftijdscheck van bezoekers.

Coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 13 jaar

Vanaf 26 januari 2022 mogen alle eet- en drinkgelegenheden open van 05.00 tot 22.00 uur. Er gelden regels voor toegang tot horeca en andere gelegenheden in verband met het bestrijden van het coronavirus. Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden tussen bezoekers onderling (m.u.v. bestaande uitzonderingen). Daarnaast zorgt de beheerder van de locatie ervoor dat bijvoorbeeld de tafels 1,5 meter uit elkaar staan.

Voor toegang is een coronabewijs verplicht vanaf 13 jaar, zowel binnen als buiten op het terras. Vanaf 14 jaar geldt het laten zien van een coronatoegangsbewijs (CTB) en een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). Het bewijs van een negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 24 uur, op moment dat deze wordt getoond. Deze verplichting geldt niet bij afhalen bij een eet- of drinkgelegenheid.

Op de vrijdag- en zaterdagavond zijn in het uitgaansgebied van de Arnhemse binnenstad ook zogenaamde sfeerkeepers aanwezig. Zij ondersteunen de bezoekers, de ondernemers, de politie en handhavers bij de controle op de CTB.

Meer informatie is te vinden op www.gastvrij-arnhem.nl.

Meer nieuws

Alle berichten (115)

Filter op de kaart

Type

Extra's

Kwartier